Bivši izbornik BiH

Safet Sušić novi trener turskog Akhisarspora

''Pape'' bi, prema dogovoru, trebao biti trener Akhisarspora godinu dana, uz mogućnost produženja suradnje na još jednu godinu.
Sport / Nogomet | 30. 06. 2018. u 16:00 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Safet Sušić (63), nekadašnji proslavljeni nogometaš i izbornik reprezentacije BiH nedavno je dogovorio suradnju s Akhisarsporom, pobjednikom Kupa Turske, a u subotu je potpisao ugovor.

Sušić i predsjednik kluba Huseyin Eryuksel potpisao su ugovor o suradnji. ''Pape'' bi, prema dogovoru, trebao biti trener Akhisarspora godinu dana, uz mogućnost produženja suradnje na još jednu godinu.

Akhisarspor je protekle sezone priredio veliku senzaciju kada je u finalu Kupa Turske svladao Fenerbahče rezultatom 3:2 i tako stigao do prvog trofeja u klupskoj povijesti. Također, Sušićev novi klub ostvario je plasman u Europsku ligu.

Sušić je tijekom blistave igračke karijere igrao za Sarajevo, Paris Saint-Germain i Red Star. Za reprezentaciju SFR Jugoslavije odigrao je 52 utakmice i postigao 21 pogodak. Trenerskim poslom počeo se baviti u francuskom Cannesu, a potom je vodio Istanbulspor, Al-Hilal, Konyaspor, Ankaragucu, Rizespor, Ankaraspor, reprezentaciju BiH, Evian, a posljednji angažman imao je upravo u Turskoj na klupi Alanyaspora.

Sušić je jedini uspio bh. reprezentaciju odvesti na veliko natjecanje, na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close