Ponosan na Sarajevo

Safet Sušić: Nadam se da će Tan ''odriješiti kesu'' za nastup Sarajeva u Europi

Sport / Nogomet | 31. 05. 2015. u 09:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izuzetno mi je drago i čestitam FK Sarajevo na osvojenoj tituli državnog prvaka Bosne i Hercegovine'', upitan da prokomentira završenu sezonu u Premijer ligi BiH, istaknuo je za Anadolu Agency (AA) Safet Sušić, doskorašnji izbornik reprezentacije BiH i igračka ''živuća legenda'' Sarajeva i PSG-a.

''Sretan sam zbog titule na koju su navijači Sarajeva čekali osam godina. Uvjeren sam da će Sarajevo dominirati našim klupskim nogometom, odnosno Premijer ligom BiH u narednim godinama.

Sarajevo je najorganiziraniji klub. Već sada ima najbolji igrački kadar u BiH, tako da vjerujem da će se iduće sezone prošetati kroz ligu i puno prije kraja prvenstva osigurati titulu prvaka“, kazao je Sušić, dodavši:

''Iskreno se nadam da će Vincent Tan dodatno odriješiti kesu, kako bi se ekipa znatno pojačala za kvalifikacije Lige prvaka i napravila prvi veliki poslijeratni uspjeh bh. ekipa u Europi“.

Sušić posljednjih dana iz Francuske prati i dešavanja u i oko reprezentacije BiH.

''Nažalost, nikada nije bila ovakva situacija sa našim reprezentativcima. Samo su trojica-četvorica standardni prvotimci u svojim klubovima, što svakako nije dobro pred veoma važnu utakmica u kvalifikacijama za EURO 2016 protiv Izraela 12. lipnja u Zenici.

Ipak, vjerujem da će naši igrači i izbornik Mehmed Baždarević 'zbiti redove' koliko je moguće i naći recept da ostvare trijumf nad Izraelcima, a potom u ostatku kvalifikacija i plasiraju se na prvenstvo Starog kontinenta koji će naredne godine biti odigran u Francuskoj'', naglasio je Sušić.

U pojedinim turskim medijima Sušić se danas spominjao kao jedan od ozbiljnijih kandidata za trenera slavnog Fenerbahcea.

''Trenutno sam u Francuskoj i nemam nikakav kontakt sa čelnicima Fenerbahcea. Čitao sam i ja da sam kandidat. No, oni su prije nekoliko dana izabrali sportskog direktora Talijana. Logično bi bilo da Giuliano Terraneo za trenera dovede svog zemljaka Talijana.

Kao kandidat spominje se Luciano Spalletti i još neki Talijani. Sportski direktor i trener moraju stalno komunicirati, blisko surađivati, pa obično budu iz iste zemlje. Ne bih puno pričao o tome. Iskren ću biti, nemam konkretniji komentar. Konkretno, ne vjerujem da ću biti trener Fenerbahcea'', rekao je Sušić za Anadolu Agency.

Kopirati
Drag cursor here to close