Aberdeen na Pecari

Sablić: Momčad je rasterećena i tražim od njih da odigraju najbolje što mogu

Sport / Nogomet | 19. 07. 2017. u 09:50 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči uzvratnog susreta drugog pretkola Europske lige Široki Brijeg – Aberdeen, trener osvajača Kupa BiH Goran Sablić kazao je kako se nada da će njegova momčad na Pecari odigrati jednako kvalitetno kao i prije sedam dana u Aberdeenu u utakmici koja je završila bez pobjednika 1:1.

''Imamo povoljan rezultat koji nam daje nadu, ako odigramo kvalitetno kao u prvom susretu, da možemo proći u sljedeće kolo, a ja vjerujem da mi možemo i bolje'', kazao je Sablić na konferenciji za novinare.

Kada je u pitanju Aberdeen, Sablić je dodao kako očekuje da oni neće odustati od svoje igre, a to je agresivan pristup, duge lopte i dosta ubačaja s bokova.

Na novinarsko pitanje je li Aberdeen možda podcijenio Široki u prvoj utakmici i odigrao ispod svojih mogućnosti, trener Momčadi s Pecare odgovorio je kako, po njegovom mišljenju, to nije bio slučaj.

''Ne vjerujem da su nas podcijenili. Mislim da su oni u tom trenutku dali svoj maksimum i pokušali osigurati što bolji rezultat pred uzvrat. Nisu oni toliko loše odigrali, nego smo mi dobro stajali defanzivno, dobri smo se nosili s tim njihovim ubačajima i dugim loptama. Jednostavno smo odradili dobar posao'', istaknuo je Sablić.

Po njegovim riječima, momčad Širokog nema nikakvog imperativa u europskim natjecanjima i nastup u Europskoj ligi samo je nagrada njegovim nogometašima za dobar i naporan rad.

''S te strane, momčad je rasterećena i od njih samo tražim da sutra izađu i odigraju utakmicu najbolje što mogu, bez ikakvih okova i pritisaka, i za nadati se da će to biti dovoljno za prolazak u sljedeće kolo'', poručio je Sablić.

Na pressici je uz trenera govorio i krilni napadač Dejan Čabraja koji ističe da je atmosfera u svlačionici sjajna te da suigrači i on spremno iščekuju uzvrat s Aberdeenom. Upitan od novinara hoće li možda podleć atmosferi kao što je to slučaj u finalu Kupa BiH, Čabraja smatra da se nada da ovoga puta neće doći do toga te da im navijači i pun stadion mogu biti samo dodatni poticaj. 

''Znamo koliko vrijedimo i to ćemo pokazati u uzvratu protiv Aberdeena. Vjerujem da će to, uz potporu punih tribina, biti dovoljno za prolaz'', kaže Čabraja.

Trener Sablić se nadovezao na ovo pitanje kazavši da finale Kupa i Europska liga nisu isto te da su igrači u uzvratu finala Kupa bili pod dodatnim pritiskom jer je ''cijela sezona stala u tu utakmicu''.

Iz NK Široki Brijeg je potvrđeno da su u utorak rasprodane ulaznice za tribinu Sjever te je najavljen dolazak nekoliko stotina škotskih navijača koji će prije utakmice biti izolirani u fan zoni između tribine Istok, gdje će biti i smješteni, i dvorane Pecara.

Momčad škotskog doprvaka sletit će u Mostar u 17.00 sati, a bit će smješteni u hotelu Mepas.

U utorak su iz Aberdeena potvrdili da neće održati trening na Pecari, no u press centru širokobrijekog stadiona održat će konferenciju za medije s početkom u 19.15 sati. 

Ulaznice po cijeni od 10 KM (5 KM za djecu) mogu se kupiti i danas u klupskom Fan shopu koji se nalazi u dvorani Pecara od 13.00 do 19.00 sati. Na dan utakmice ulaznice će se moći kupiti na istom mjestu, no u vremenu od 11.00 do 17.00 sati. Pitanje je hoće li na dan utakmice ostati ulaznica s obzirom da bi Pecara mogla bit rasprodana već danas.

Susret je na rasporedu u četvrtak u 20.45 sati uz izravan prijenos na ArenaSport, a navijače se moli da na stadion dođu što ranije kako bi se izbjegle gužve na ulazima.

Kopirati
Drag cursor here to close