Neymar? Não, obrigado!

Ruski Lokomotiv odbio prije deset godina kupiti Neymara za deset milijuna

Pitanje je u kojem bi smjeru otišla Neymarova karijera da su ga uzeli nakon Mediterranean Cupa 2008. godine, na kojem je 16-godišnji Brazilac pokazao veliki potencijal u utakmici protiv vršnjaka iz Lokomotiva.
Sport / Nogomet | 08. 02. 2018. u 23:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odgovorni ljudi iz ruskog kluba Lokomotiv Moskva vjerojatno se često pogledaju u ogledalo i umjesto vlastitoga lika pričinja im se nešto puno ''metaforičnije''. Naime, svojedobno im nije bilo zanimljivo kupiti nekog tinejdžera za deset milijuna eura, iako je bio ponuđen, a zvao se ni manje ni više nego Neymar Jr.

Brazilac je danas velika zvijezda, jedan od najboljih igrača svijeta, a Barcelona je na njemu zaradila najmanje 150 milijuna, kad se gleda uloženo i dobiveno.

Neymar, kojega je PSG kupio za 222 milijuna, postao je najskupljim igračem na svijetu. Tih deset milijuna itekako bi se vratilo Lokomotivu, dakako uz višestruku dobit, da su se tada odlučili uložiti novac u brazilskog dečka koji obećava.

Ovu informaciju potvrdio je bivši predsjednik Lokomotiva, Nikolai Naumov.

Pitanje je u kojem bi smjeru otišla Neymarova karijera da su ga uzeli nakon Mediterranean Cupa 2008. godine, na kojem je 16-godišnji Brazilac pokazao veliki potencijal u utakmici protiv vršnjaka iz Lokomotiva. Rusi su se tada bili zagrijali za njega, ali kasnije i ohladili.

Lokomotiv iz Moskve je odlučio ne kockati se s mladićem iz Brazila, jer su procijenili kako je bolje osloniti se na talente iz vlastite nogometne akademije. Naumov je sugerirao kako ipak impresivnije djeluje momak koji se zove Alan Gatagov.

"Nismo htjeli riskirati, razmišljali smo o tome je li vrijedno kupiti Neymara. Naši su ga skauti zapazili, ali bilo je puno sumnji. Nismo bili sigurni kako će se prilagoditi Rusiji, ipak je to bio krhki mali dječak. Iako je njegov potencijal primijećen od strane naših skauta, njegovi su tražili prevelik novac. Zamislite da deset milijuna uložite u dječaka s drugog kontinenta, za kojeg ne znate kako će se prilagoditi i razviti. Treba također uzeti u obzir da to nije vaš novac i da morate biti oprezni. Mi jesmo izgubili u finalu od njih, ali nisam primijetio da je Neymar bio puno bolji od drugih. Čak je i Alan Gatagov izgledao jednako dobro kao on", kazao je Nikolaj Naumov Sport Expressu.

Što je postao Neymar svim ljubiteljima nogometa je više nego jasno, a što se tiče Gatagova, njegov zadnji angažman bio je u klubu Levadia iz Estonije, a trenutačno je slobodan igrač.

Kopirati
Drag cursor here to close