EURO

Rusija će dopustiti navijačima s ulaznicama ulazak bez viza

Sorokin je dodao i da će dužnosnici turnira i sudionici morati poštivati sigurnosna pravila i imati negativan test na COVID-19.
Sport / Nogomet | 20. 05. 2021. u 19:14 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija će dopustiti stranim navijačima koji kupe ulaznice za utakmice Eura 2020 u St. Peterburgu da uđu u zemlju bez vize i prate turnir, objavio je lokalni organizacijski odbor u četvrtak.

Rusija je ograničila ulazak stranaca u zemlju zbog pandemije i dopušta samo državljanima zemalja s kojima je uspostavila međunarodne letove da prelaze njene granice.

''U sadašnjim teškim okolnostima kretanje ljudi je jako ograničeno, a mi smo naišli na razumijevanje federalnih vlasti i možemo otvoriti granice onima koji dolaze u St. Peterburg na nogometne praznike ovo ljeto'', izjavio je direktor lokalnog organizacijskog odbora Alexei Sorokin.

Sorokin je dodao i da će dužnosnici turnira i sudionici morati poštivati sigurnosna pravila i imati negativan test na COVID-19.

Organizacijski odbor je dodao i da će procedura za vađenje viza za strane dužnosnike zaposlene u UEFA-i, volontere, predstavnike medija i sudionike turnira biti pojednostavljena.

St. Peterburg, koji je potvrdio da će popuniti stadione do 50 posto kapaciteta za Europsko prvenstvo, bit će domaćin sedam utakmica uključujući i jedne četvrtfinalne. Euro 2020 na kojem nastupaju 24 reprezentacije počinje 11. lipnja nakon što je odgođen na godinu dana zbog pandemije.

U St. Peterburgu igraju se utakmice skupine B u kojoj su osim domaćina Rusije Danska, Finska i Belgija.

Kopirati
Drag cursor here to close