Počinje drugo kolo

Rusi traže iskupljenje, Talijani siguran prolaz, a Turska vraća nadu

Finci iz prvog kola imaju minimalnu pobjedu nad Danskom, dok Rusi pamte bolan poraz 3:0 od Belgije. Utakmica Finska - Rusija počinje u 15 sati. Turci će od 18 sati tražiti iskupljenje protiv Velšana, a u 21 igraju Italija i Švicarska.
Sport / Nogomet | 16. 06. 2021. u 11:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: RepublickWorld / Rusija i Finska igraju u St. Petersburgu

Danas se Euro nastavlja drugim kolom u skupinama A i B.

Finska i Rusija igraju od 15 sati na Gazprom Areni u St. Petersburgu.

Finci iz prvog kola imaju minimalnu pobjedu nad Danskom, dok Rusi pamte bolan poraz od 3:0 koji im je nanijela Belgija. Lukaku je po njih bio koban, a moglo bi se reći i da su ih Belgijanci rutinski, bez najboljeg igrača De Bruynea, svladali.

Pred Fincima je velika šansa za prolazak skupine. Rusi ne izgledaju uvjerljivo, tako da je moguć i njihov drugi domaći poraz. Utakmicu će suditi Nizozemac Makkelie.

Turci će od 18 sati tražiti iskupljenje protiv Velšana koji imaju jedan bod iz prvog kola.

Očekivao se poraz Turaka protiv Azura, a protiv Walesa bi im moglo biti lakše, makar se selekcija s Otoka pokazala kao tvrd orah pred Švicarcima. Remi je mnoge iznenadio, Švicarska je bila nadomak pobjede, ali VAR soba je htjela drugačije.

Ako je time Wales iskoristio svoj 'bonus' što se sreće tiče, Turci bi mogli profitirati. Sudac je Soares Dias iz Portugala.

U 21 sat na stadionu Olimpico igraju Italija i Švicarska.

Švicarci su napravili mali kiks protiv Walesa (1:1), i sada nemaju previše prostora za kalkulacije. Unatoč pritisku, riječ je o timu koji je kadar suprotstaviti se najboljima, pa i nadahnuto Italiji koja je u prvom kolu istaknula kandidaturu za najviše domete.

Uostalom, Švicarci imaju samo jedan poraz u prethodnih 10 susreta. Na posljednjih pet susreta ove dvije ekipe četiri puta je bilo neriješeno.

Mancinijeva Italija stoji visoko u obrani, ne igraju na remi i to daje dosta šansi protivniku. Ponekad samo prividno, jer Talijani umiju sakriti loptu. U svakom slučaju, pitanje prolaska skupine može biti rješeno u drugom kolu.

Kopirati
Drag cursor here to close