Napravili što su morali

Rusi razbili Cipar

Utakmica je definitivno odlučena u periodu od 55. do 62. minute, kada je domaća selekcija Rusije postigla tri gola.
Sport / Nogomet | 11. 11. 2021. u 20:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruska nogometna reprezentacija u susretu je pretposljednjeg, 9. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru kao domaćin u Sankt Peterburgu svladala Cipar s uvjerljivih 6:0. Utakmica je definitivno odlučena u periodu od 55. do 62. minute, kada je domaća selekcija postigla tri gola.

Domaća reprezentacija je otvorila utakmicu na najbolji način, ranim golom Erokhin već u četvrtoj minuti. Iskusni 32-ogodišnji veznjak Zenita, je zaključio akciju u kojoj su učestvovali Mirančuk i Smolov. Rusi su dominirali što i potvrđuje podatak da su uputili 10 udaraca prema golu, od toga četiri u okvir. Ciprani su samo jednom zapucali u okvir, ali taj udarac napadača Ludogoreca Pieros Sotiriou umalo je bio koban za ambicije ruske reprezentacije, ali je Safonov bio spreman. 

Tih 1:0 će na semaforu ostati do 55. minute, kada je Smolov povisio na 2:0, nakon čega su se Ciprani počeli polako raspadati. Lopta je stigla na desnu stranu do Mostovoya koji je zarolao svog čuvara i zabio s dva metra za 3:0. Šest minuta kasnije, Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta se odbila do Sutormina koji nema problema.

U posljednjih deset minuta susreta, Rusi su popravili gol razliku i podigli dodatno samopouzdanje. Zobolotnyi je pogodio za 5:0, dok je golijadu zaključio čovjek koji ju je i počeo, Erokhin.

Nakon ove pobjede Rusije, još jednom je potvrđen konačni rasplet u ovoj skupini. Ako Hrvatska svlada Maltu, tada će o pobjedniku skupine i izravnom putniku u Katar odlučivati izravni dvoboj Hrvatske i Rusije koji je na rasporedu u Splitu u nedjelju od 15 sati. U toj utakmici Rusiji će biti dovoljan i neodlučeni rezultat, dok Hrvatska mora pobijediti.

Kopirati
Drag cursor here to close