Trener Domžala

Rožman za Bljesak: Jako respektiramo Široki, znamo da smo došli u grad koji živi za nogomet

Trener Domžala Simon Rožman podijelio je svoje razmišljanje za Bljesak.info o utakmici Europske lige protiv Širokog Brijega na Pecari.
Sport / Nogomet | 12. 07. 2018. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Široki Brijeg i Domžale u četvrtak u 20:00 sati na Pecari igraju prvi susret prvog kola kvalifikacija za Europsku ligu, a Slovenci su u srijedu, točno 24 sata prije utakmice, odradili trening.

Prije treninga svoje dojmove o srazu s ''Plavo-bijelima'' kazao je mladi trener Domžala Simon Rožman (35) koji je istaknuo da puno respektira Široki te da obje momčadi imaju jednake šanse za prolazak u drugo kolo.

''Moram reći da puno respektiramo protivnika, gledali smo puno njihovih utakmica, ali sada nam je malo teže analizirati stvari jer je Široki doveo puno novih igrača kao i trenera, tako da nema u biti puno informacija o njima. Ali znamo gdje smo došli - u grad koji živi za nogomet te se nadam da će na Pecari biti što više gledatelja. Mi uvijek gledamo sebe, želimo odigrati jednu pravu utakmicu. Nismo pod pritiskom rezultata jer ako nisi na terenu dobar ne zaslužuješ dobar rezultat'', kazao je na početku razgovora za Bljesak.info trener Domžala Simon Rožman.

Foto: Bljesak.info / Trening Domžala na Pecari (Simon Rožman)

Mladi stručnjak kazao je da se ništa neće moći riješiti u prvoj utakmici te da će nijanse odlučiti tko će ići u drugo kolo gdje čeka ruski UFA.

''Bit će vrlo teška i egal utakmica, jedan mali detalj može odlučiti utakmicu. Imamo dvije utakmice i tko bude bolji proći će dalje'', smatra Rožman koji je ovu momčad preuzeo prije dvije godine.

Domžale su u protekloj sezoni bili najefikasnija momčad u domaćoj ligi, a dolaskom Rožmana na mjesto trenera ''Žuti'' su postali prepoznatljivi po atraktivom nogometu s puno dinamike i golova.

''U slovenskoj ligi mi smo klub koji želi prezentirati igrače i ako oni to prezentiraju na terenu onda dobro izgledamo kao ekipa. Tako da isto razmišljamo i u Europskoj ligi, odigrati najbolje što možemo i onda ćemo vidjeti što to znači po pitanju rezultata.

Naš stil igre je da igramo za gol više, ne samo da igramo na neki rezultat. Filozofija kluba je takva da mi želimo ove igrače prezentirati u što boljem svijetlu prolaskom što dalje u natjecanju kako bi napunili klupski proračun, ali i prodali igrači jer isto kao i Široki mi živimo od toga'', izjavio je za Bljesak.info trener Rožman.

Najpoznatiji igrač u Domžalama svakako je bivši Hajdukovac i bosanskohercegovački reprezentativac Senijad Ibričić, a uz njega najveća prijetnja bit će Agim Ibraimi.

Foto: Bljesak.info / Trening Domžala na Pecari (Senijad Ibričić)

No, Rožman ipak neće moći računati na tri igrača. ''Imamo neke probleme još od prošle godine, tri igrača nam nedostaju i oni uopće nisu doputovali ovdje'', kazao je.

Slovenska momčad blagi je favorit u ovom dvomeču, no njihov trener je mišljenja da svi imaju podjednake šanse.

''Možemo o tome govoriti jer Široki ima dosta novih igrača i trenera pa da možda imamo neku prednost, ali mislim da je ovdje sve 'fifty-fifty'. Samo želim da dečki na terenu naprave ono što mogu jer imaju kvalitetu i motiv pa se zaista veselim ovim utakmicama i također želim da u četvrtak na Pecari bude što više navijača'', zaključio je u razgovoru za Bljesak.info trener Domžala Simon Rožman te je dodao: ''Veseli me da ovi igrači imaju želju napraviti nešto u ovoj sezoni, ako smo bolji od Širokog onda ćemo proći, ako nismo onda neki oni prođu''.

Susret Široki Brijeg - Domžale igra se u četvrtak, 12. srpnja, s početkom u 20:00 sati na stadionu Pecara uz izravan prijenos na SportKlub 3. 

Kopirati
Drag cursor here to close