tenzije na maksimumu

Rotterdam na nogama: Večerašnja utakmica "susret najvećeg rizika"

Sport / Nogomet | 26. 02. 2015. u 12:35 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijači Feyenoorda još su više digli tenzije uoči uzvratne utakmice šesnaestine finala Europske lige protiv Rome tako što su napravili provokativne majice s prijetećim porukama u kojima pozivaju na osvetu zbog dešavanja u Rimu prošlog tjedna, javlja Anadolu Agency (AA).

Policija u Rotterdamu pojačava sigurnosne mjere i uvodi dodatne policijske snage nakon što su se navijači iz Rotterdama prošlog četvrtka sukobili s policijom u Rimu i oštetili povijesnu fontanu u blizini Španjolskih stepenica.

Da će tenzije u Rotterdamu biti još veće, pokazuje i fotografija majice objavljene na Twitteru na kojoj piše "Je Suis Fountain - Just kidding. See you Thursday you stabbing AS Roma scum".

Glasnogovornik lokalne policije Gijs van Nimwegen je rekao da će policajci, zbog straha od osvete Rominih navijača, imati posebne ovlasti da iz grada odstrane problematične navijače.

"Tjednima se pripremamo za utakmicu i označili smo je kao utakmicu najvećeg rizika", rekao je van Nimwegen.

On je dodao da je broj policajaca povećan u odnosu na prvobitne planove. Policija procjenjuje da će u Rotterdam doći blizu 2.700 Rimljana, među kojima je 10 posto "potencijalno opasnih".

Domaćoj policiji će asistirati talijanske kolege koje poznaju navijače Rome.

Prva utakmica je završena rezultatom 1:1, a večeras će biti poznat učesnik osmine finala Europske lige.

Kopirati
Drag cursor here to close