Jedan od najboljih

Rooney: Trebao sam zabiti više golova

"Držim rekorde u Manchester Unitedu i Engleskoj i na to sam vrlo ponosan, ali ipak je bilo boljih devetki od mene", dodao je.
Sport / Nogomet | 19. 04. 2020. u 18:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji strijelac u povijesti engleske nogometne reprezentacije i Manchester Uniteda, Wayne Rooney (34) ponosan je na svoje rekorde, ali smatra kako je trebao zabiti više golova.

"Ovo bi vas moglo iznenaditi, ali nisam prirodan napadač. Nikad nisam bio Gary Lineker ili Ruud van Nistelrooy," napisao je Rooney u svojoj kolumni u Sunday Timesu.

"Držim rekorde u Manchester Unitedu i Engleskoj i na to sam vrlo ponosan, ali ipak je bilo boljih devetki od mene", dodao je.

Rooney je najbolji strijelac u povijesti "Crvenih vragova" sa 253 gola u 559 nastupa ispred Bobbyja Charltona (249) i Denisa Lawa (237). U dresu engleske vrste je rekorder sa 53 gola u 120 nastupa, dok je ponovo na drugom mjestu Charlton sa četiri gola manje.

"Kako sam postao rekorder, ako nisam prirodni strijelac? Odlučilo je vrijeme. Igrao sam za United 13 godina, a za Englesku 15 godina. Imao sam vremena oboriti te rekorde, gledajući unazad, trebao sam postići više."

Rooney, koji trenutačno nosi dres drugoligaša Derby Countyja, smatra kako će Harry Kane ubrzo postati novi rekorder u dres s grbom "tri lava".

"Bobby Charlton je čekao 50 godina, da netko obori njegov rekord. Ja neću morati toliku dugo, Harry je sjajan napadač," zaključio je Rooney.

Kane je trenutačno na šestom mjestu ljestvice engleskih strijelaca sa 32 gola, 21 manje od Rooneyja.

Kopirati
Drag cursor here to close