375.000 dolara

Ronaldo žrtvi silovanja platio za šutnju

Sport / Nogomet | 15. 04. 2017. u 10:56 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugalska nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo je 2010. godine ženi koja ga je optužila za silovanje platio 375.000 dolara za šutnju, objavio je u petak njemački list "Der Spiegel".

Navodna žrtva silovanja je u zamjenu za novac pristala šutjeti o događajima koji su se dogodili u lipnju 2009. godine u apartmanu jednog luksuznog hotela u Las Vegasu.

"Der Spiegel" priču temelji na dokumentima objavljenima na web stranici Football Leaks.

Što se točno dogodilo 13. lipnja 2009. u Las Vegasu vjerovatno neće nikad biti jasno jer su se stranke Cristiano Ronaldo i žrtva dogovorile o nagodbi izvan suda. "Der Spiegel" piše da dokument o nagodbi sadrži tri stranice i da ih je potpisao Ronaldov odvjetnik Carlos Osorio de Castro.

Drugi njemački list "Bild" piše da "Der Spiegel" također zna identitet navodne žrtve koja je obećala Portugalcu da će mu dostaviti popis svih osoba kojima je pričala o navodnom silovanju i da će uništiti ili izbrisati svi elektronske, pisane ili druge dokaze o slučaju. Osim toga, Der Spiegel prenosi i da je žena napisala pismo Ronaldu u kojem je na šest stranica detaljno opisala kako je doživjela navodno silovanje, a njemu ga je pročitao njegov odvjetnik.

Ronaldo je odbio komentirati slučaj, dok je njegov odvjetnik Johannes Kreil izjavio kako najbolji nogometaš svijeta odbacuju sve optužbe i da će poduzeti sva pravna sredstva kako bi zaštitio svoj ugled, prenosi Hina.


Bog je na njegovoj strani

Zanimljiv je uvod u članak Spiegel Online portala o liku i djelu Cristiana Ronalda. Pomalo inkvizicijaki, a opet i u najboljoj tradiciji Informbiroa.

"Bog je uvijek na njegovoj strani, on to osjeća, kaže Cristiano Ronaldo. Tu je netko tko me vodi", ovime Spiegel započinje svoju priču o aferi ''silovanje u Las Vegasu''.

Podsjećaju kako je Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro rođen prije 32 godine u mjestu Funchal na Madeiri. Kršten u crkvi Santo António, Ronaldo je blagoslovljen nogometnim talentom, piše dalje autor članka u uvodu, a često se prekriži nakon važnoga gola kojeg je postigao na nekoj utakmici ili se jednostavno prigodnom gestom i pogledom prema gore zahvaljuje nebu.

Jedno dulje vrijeme nosio je i križ na krunici oko vrata, a postoje i slike na kojima Ronaldo ljubi bijelu krunicu, kao simbol nevinosti, piše Spiegel.

Ta krunica nevinosti, nastavlja dalje Sipegel, ostala je u sjećanju jednoj mladoj ženi 12. lipnja 2009 u Las Vegasu.

Ronaldo se tu našao na odmoru sa svojim rođacima, a nakon flerta s djevojkom (čije ime je poznato Spiegelu), završili su u njegovoj sobi u Palms Place Hotelu...

Prema verziji priče nesretne djevojke koja j optužila najboljeg nogometaša svijeta za silovanje u hotelu, sve je bilo prava noćna mora, a Der Spiegel navodi kako je u posjedu pisma u kojem je djevojka na šest stranica teksta opisala seksualno nasilje i ozljede.

Nakon što je pismo dostavljeno i pročitano Ronaldu, izvansudska nagodba u vezi s ovim slučajem pred sudom u Nevadi uslijedila je 12. siječnja 2010. godine.


Nije mu prvi put

Međutim, nije ovo prvi put da se Ronalda optužuje za silovanje. Dok je bio puno mlađi i ne tako slavan kao danas, Ronaldo je 2005. godine oslobođen sličnih optužbi u Engleskoj, gdje je igrao za Manchester United.

Glasnogovornik Scotland Yarda tada je u priopćenju naveo kako se zbog nedostatka dokaza odustaje protiv daljnje istrage protiv 20-godišnje zvijezde Manchester Uniteda, Cristiana Ronalda.

Kao jedan od razloga odustajanja od istrage i podizanje optužnice navedena je činjenica kako je jedna od dviju djevojaka, koja je optuživala Ronalda, u međuvremenu povukla svoje optužbe.

Naime, Portugalac je mjesec dana prije toga saslušan u jednoj londonskoj policijskoj postaji zbog optužbi za silovanje. Dvije maloljetnice tvrdile su da ih je Ronaldo zajedno sa još jednim 30-godišnjakom, drugog listopada te godine, silovao u jednom londonskom hotelu. Inače, tog dana Manchester je gostovao kod Fulhama.

Tako je pala u vodu još jedna u nizu optužbi engleskih nogometaša za navodna silovanja. Ranije iste godine, tadašnji Arsenalov tinejdžer, Robbie van Persie, također je proveo dva tjedna u pritvoru zbog sumnji da je počinio silovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close