Europska liga

Ronaldo se vratio u momčad Manchester Uniteda i odmah zabio

Nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su Šerif s 3:0 u sklopu 5. kola Europske lige na Old Traffordu. Od prve minute za Crvene vragove zaigrao je i portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo, koji se vratio nakon kazne.
Sport / Nogomet | 27. 10. 2022. u 23:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ronaldo se vratio u momčad nakon odrađene suspenzije i to iskoristio na najbolji mogući način.

Iako mu je u 62. minuti dvoboja poništen pogodak zbog zaleđa, Ronaldo je dvadeset minuta kasnije zakucao loptu u mrežu modavske momčadi i to emotivno proslavio.

Zaradio je glasne ovacije navijača, a Ronaldo je ovim pogotkom "skinuo" dio nakupljenih frustracija zbog loših predstava u posljednje vrijeme.

Sve je kulminiralo na utakmici protiv Tottenhama (2:0) u Premier ligi, kada je odbio ući u igru kao zamjena.

Osim toga, odšetao je u svlačionicu prije posljednjeg sučevog zvižduka, zbog čega je izbačen iz prve momčadi. Preskočio je tako prvenstveni susret protiv Chelseaja, ali već nekoliko dana kasnije priključio se prvoj momčadi.

Erik Ten Hag pružio mu je priliku od prve minute, a Portugalac mu se za to iskupio pogotkom.

Nakon pet odigranih kola Manchester United je druga momčad skupine E sa 12 bodova, tri manje od vodećeg Real Sociedada. Potvrdili su prolaz dalje, a u posljednjem kolu će saznati hoće li krenuti od šesnaestine ili pak osmine finala Europske lige.

       
Standings provided by Sofascore
   

Rennes je propustio vodstvo od 3-0 remiju na gostovanju kod Fenerbahčea u Istanbulu u susretu 5. kola skupine B Europske lige.

Francuski sastav time je ujedno propustio veliku priliku osigurati prvo mjesto u skupini i izravni ulazak u osminu finala ovog natjecanja.

Nakon pola sata igre bilo je 3-0 za Rennes golovima Gourija (5, 30) i Terriera (16). No, Valencia (42) je prije odlaska na odmor uspio postići prvi gol za domaće da bi Zajc (82) i Emre Mor (88) pred kraj susreta uspjeli izjednačiti na 3-3.

Uoči posljednjeg kola Rennes i Fenerbahče tako imaju po 11 bodova te su osigurali proljeće u Europskoj ligi, ali tek za tjedan dana znat će se koji će sastav izravno u osminu finala, a koji će morati igrati međurundu. Treći AEK Larnaca ima četiri, a posljednji Dinamo Kijev jedan bod.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close