CR7

Ronaldo jedini 'drži' svlačionicu Manchester Uniteda

Portugalac se postavio u ulogu vođe, igrači ga slušaju, a on ih smiruje i ohrabruje kako moraju ostati zajedno u teškim trenucima te smireno dočekati utakmice koje slijede.
Sport / Nogomet | 27. 10. 2021. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Gestikulacija Cristiana Ronalda

Kriza u Manchester Unitedu je sve ozbiljnija, a svakim danom je izglednije kako je njen prestanak moguć isključivo promjenom trenera.

Ole Gunnar Solskjaer je izgubio svlačionicu, kako se to često kaže u nogometnim krugovima, kada trener više nema nikakvog utjecaja na igrače.

Primjerice, u poluvremenu utakmice s Liverpoolom, Norvežanin je igračima sugerirao taktiku koju niti jednom nisu uvježbavali na treningu, a samim time izazvana je konfuzija među njima. Zabilježeno je čak i kako Cristiano Ronaldo žestoko gestikulira Solskjaeru zbog toga.

Dnevni list Manchester Evening News navodi kako je Cristiano Ronaldo generalno ključni čovjek Uniteda u ovom trenutku. Portugalac se postavio u ulogu vođe, igrači ga slušaju, a on ih smiruje i ohrabruje kako moraju ostati zajedno u teškim trenucima te smireno dočekati utakmice koje slijede.

Video: Highlights: Manchester United 0-5 Liverpool | Salah hat-trick stuns Old Trafford

Ponajveća kritika usmjerena prema Solskjaeru tiče se održavanja forme igrača. Tako mladi talent Jadon Sancho, koji je stigao ovog ljeta za 80 milijuna eura,  ove sezone još nije postigao niti pogodak, a nije ni je asistirao nijednom. U protekle dvije sezone bio je ponajbolji asistent Bundeslige, tako da je mnogima teško povjerovati da je jednostavno izgubio formu.

Probleme imaju i drugi igrači poput Donnyja van de Beeka koji igra izvrsno na treninzima, a minutažu dobiva na kapaljku. Nadalje, Jesse Lingard nedavno je zabio pobjednički pogodak protiv West Hama, a u narednim utakmicama gotovo da nije zaigrao.

Uprava Uniteda neće mijenjati trenera, barem za sada, a čini se kako bi novi kiks ovog vikenda protiv Tottenhama ipak mogao i zapečatiti sudbinu Norvežanina.

Neke zaljubljenike u Crvene vragove trenutačno stanje košta zdravlja...

Kopirati
Drag cursor here to close