Rekorde sipa iz rukava

Ronaldo izjednačio Juventusov rekord star šezdeset godina

Njegov najnoviji rekord je sedam golova u prvih deset prvenstvenih utakmica, zahvaljujući pogocima u pobjedi protiv Empolija od 2:1. Ovakva učinkovitost nije zabilježeno u Juventusu još od sezone 1957/58, kad je to isto pošlo za nogom Johnu Charlesu
Sport / Nogomet | 31. 10. 2018. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cristiano Ronaldo vjerojatno nema više ni vremena ni motiva kako bi registrirao sve rekorde koje je obarao tijekom svoje karijere, jer gotovo da ne prođe tjedan u kojem se Portugalac nije ubilježio novo postignuće.

Njegov najnoviji rekord je sedam golova u prvih deset prvenstvenih utakmica, zahvaljujući pogocima u pobjedi protiv Empolija od 2:1.

Ovakva učinkovitost nije zabilježeno u Juventusu još od sezone 1957/58, kad je to isto pošlo za nogom Johnu Charlesu, a slavni Velšanin je na kraju prvenstva bio i najbolji strijelac s ukupno 28 postignutih golova.

U početku se činilo kako će Ronaldo puno teže doći na radnu temperaturu u Juventusu, jer je u prav tri kola pored njegova imena stajao prazan skup. Otvorilo mu se u četvrtom kolu protiv Sassuola, a onda je kontinuirano pogađao protiv Frosinonea, Udinesea, Genoe i Empolija.

Unatoč izjednačenom klupskom rekordu, Ronaldo nije vodeći strijelac Serie A, jer je Krzysztof Piątek iz Genoe do sada protivničku mrežu pogađao devet puta.

Ipak, Ronaldo može biti zadovoljan jer je postigao bolji skor u prvih deset utakmica od igrača kao što su Del Piero, Higuaín, Tévez ili pak Ibrahimović.

Trojica igrača Juventusa u svojih prvih deset utakmica postizali su po šest golova: Gonzalo Higuaín (2013/14, sezonu završio s 24 pogotka), Carlos Tévez (2013/14, sezonu završio 19 golova) i Filippo Inzaghi (1997/78, na kraju imao 18 zgoditaka).

Alessandro Del Piero, Zlatan Ibrahimović i David Trezeguet su u prvih deset kola postizali po pet pogodaka za Juve, a na kraju sezone imali su ukupno 21, 16 odnosno 14 golova na listi strijelaca.

Kopirati
Drag cursor here to close