Slavni nogometaš

Ronaldinho pokreće svjetsku ligu uličnog nogometa

- Svjetska ulična liga Ronaldinho počeće krajem 2023., rekli su organizatori u subotu
Sport / Nogomet | 29. 04. 2023. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Ilustracija

Brazilski legendarni nogometaš Ronaldinho pokreće svjetsku ligu uličnog nogometa kako bi talentovanim mladim igračima pružio priliku da pokažu svoje vještine i slijedili isti put do zvijezda kao i bivši igrač Barcelone, prenosi Anadolija. 

"Svjetska ulična liga Ronaldinho počeće krajem 2023.", objavili su organizatori u subotu.

Na početku će uključivati probni proces na društvenim mrežama gdje će igrači uličnog nogometa svih uzrasta moći postaviti svoje najbolje vještine i trikove u pokušaju da se pridruže jednom od timova natjecanja.

Međusobne utakmice i natjecanja u vještinama održavaće se u velikim gradovima širom svijeta, a timovi će se takmičiti u ligi za titulu “RGSL šampiona” i postati dio onoga što će se zvati Ronaldinho Globe Street Team.

"Vjerujemo da je ovo prilika koja se pruža jednom u životu kako bismo podržali igrače budućnosti", rekao je Ronaldinho najavljujući projekat.

Zasad nisu objavljeni detalji o točnoj lokaciji i vremenu događaja.

Kako bi pokrenuo ligu, Ronaldinho, dvostruki najbolji igrač svijeta, udružio je snage sa sportskim agentom i bivšim igračem Robertom de Assisom Moreirom i Sophie Watts, suosnivačicom Lige legendi Mikea Tysona.

"Ronaldinho i ja smo odrasli u siromašnoj zajednici u Brazilu. Iz prve ruke poznajemo moć uličnog fudbala u osnaživanju mladih i u potpunosti smo posvećeni otkrivanju i podršci igrača uličnog nogometa širom svijeta putem RGSL-a", rako je Moreira. 

Kopirati
Drag cursor here to close