Potvrdio bivši suigrač

Ronaldinho nije volio trenirati, ta karijera nije mogla trajati vječno

Sport / Nogomet | 22. 09. 2016. u 06:42 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometnu umotvorinu da su “treninzi za one koji ne znaju igrati” neki igrači i dan danas, u brže, jače, bollje vremenu, doživljavaju kao životnju vodilju.

Najbolji priemjer - Ronaldinho.

Black Magic je možda ovog rujna najavio kraj karijere, ali jasno je da već dugo vremena nije u formi koja je dizala navijače sa stolica, a i tada je, kako kaže njegov bivši suigrač iz PSG-a, Jerome Leroy, bio - lijenčina na treninzima.

"Postojali su neki igrači koji nisu voljeli trenirati, a jedan od njih bio je i Ronaldinho. Nije trenirao cijeli tjedan, a onda bi se pojavio u petak na dan prije utakmice", izjavio je Leroy za francuske medije.

Prokomentirao je Francuz i Ronaldinhov raskalašeni život - kao i svaki drugi brazilski nogometaš, bio je preslab odbiti zov noći...

"Takva karijera ne može trajati vječno, a to se najbolje vidjelo na njegovom primjeru. Imao je i sreće da ga je Barcelona uzela, a onda mu se posrećilo i da je otišao prije eksplozije Lionela Messija i prije dolaska Pepa Guardiole", dodao je.

Ali Dinho je bez obzira na sve 'falinke u karakteru', osvojio više nego neki mogu usniti - bio je prvak svijeta s Brazilom 2002., u zrak je dizao trofeje osvajača Copa Americe i Kupa konfederacija, s Barcelonom je bio prvak Europe i dva puta prvak Španjolske, sa Milanom je 2011. uzeo zadnji naslov Rossonera, 2005. dodijeljna mu je Zlatna lopta.

Ali, očekivalo se i više.

"Ronaldinho nije imao karijeru kakvu smo očekivali. S talentom koji je imao mogao je učiniti puno više. Ali kada ne treniraš, ne možeš ni očekivati da ćeš biti najbolji i da ćeš dugo trajati", rekao je još jedan francuski velikan Christophe Dugarry.

Pa ipak, nešto sumnjamo da se Ronaldinho kaje...

Mnogi će sada zapitati 'što bi bilo da je trenirao', no to bi bila pogrešna perspektiva. To je isto kao da se zapitate kakav bi bio Ronaldo da ima Messijev dribling, ili kakav bi bio Messi da ima Ronaldovu snagu i visinu?

Dinho je bio takav kakav jeste i zato ga i volimo.

 

Kopirati
Drag cursor here to close