Džeko za povijest

Roma uvjerljivo slavila protiv Beneventa, Džeko dvostruki strijelac

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je tako postao četvrti najbolji strijelac Rome svih vremena. Za treće mjesto mu trebaju još tri gola, Amadei je na 111, a dostižno je i drugo koje drži Pruzzo sa 138 golova.
Sport / Nogomet | 18. 10. 2020. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS Roma / Edin Džeko postao je četvrti najbolji strijelac u povijesti Rome

Odigrana je i posljednja utakmica dana četvrtog kola talijanske Serie A koja također nije razočarala što se tiče golova.

Na prethodnih osam utakmica ovog vikenda pala su 34 gola, a večeras na Olimpicu još sedam. Roma je slavila protiv novog ligaša Beneventa rezultatom 5:2.

Gosti su šokirali Vučicu već u petoj minuti kad je Caprari opali s ruba kaznenog prostora, lopta se odbila od obrambenog igrače i prevarila domaćeg golmana te završila u mreži za 0:1.

Roma se vratila u 31. minuti golom Pedra. Pellegrini je poslao povratnu loptu za Špaolca na čiji je udarac loše reagirao golman gostiju za 1:1.

Preokret Romi donio je Edin Džeko u 35. minuti na asistenciju Mkhitaryana.

Benevento se vraća u 52. minuti preko Lapadule, koji je prvo promašio kazneni udarac, ali je naletio na odbijanac i zabio za 2:2.

Roma je ponovno došla u vodstvo u 67. minuti preko Veretouta iz kaznenog udarca.

Edin Džeko je u 78. minuti zabio svoj današnji drugi, a 108 ukupno gol za Romu za 4:2. Ponovno mu je asistent bio Mkhitaryana.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je tako postao četvrti najbolji strijelac Rome svih vremena. Za treće mjesto mu trebaju još tri gola, Amadei je na 111, a dostižno je i drugo koje drži Pruzzo sa 138 golova, dok je Totti nedodirljiv na prvom mjestu sa 307 golova.

Džekinim drugim golom nije došao kraj mukama Beneventa, jer je Peres u 89. minuti zabio za konačnih 5:2. 

Rezultati:

Napoli - Atalanta 4:1
Inter - AC Milan 1:2
Sampdoria - Lazio 3:0
Crotone - Juventus 1:1
Bologna - Sassuolo 3:4
Torino - Cagliari 2:3
Spezia - Fiorentina 2:2
Udinese - Parma 3:2
Roma - Benevento 5:2 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close