Ipak je netko ispred

Roma ruši rekorde

Sport / Nogomet | 20. 04. 2014. u 11:06 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoćnjom pobjedom protiv Fiorentine 1:0, osmom u nizu i 25. ukupno ove sezone, Roma je osigurala drugo mjesto i plasman u Ligu prvaka, ali je i srušila klupski rekord u broju ligaških pobjeda u sezoni. Problem je izvjesna momčad iz Torina, zbog koje je, unatoč tom učinku, momčad trenera Rudija Garcije tek druga violina Serie A, dok je Juve na rubu osvajanja treće titule u nizu.

Rimljani su u Firenzi do 25. uspjeha sezone, čime je srušen rekord koji je momčad postavila pod vodstvom Luciana Spalletija 2008. godine, došli golom Nianggolana u 26. minuti. U toj sezoni rimska momčad se za naslov tukla s milanskim Interom i - izvukla deblji kraj.

Sezonu 2007./2008. godine Spaletti i njegovi igrači okončali su s rekordna 82 boda, a u završnici nedostajala su im tri za osvajanje naslova. Ove sezone Garcijina momčad je već izjednačila ta 82 boda, a do kraja su četiri utakmice, no opet je netko ispred - Juventus, 29-orostruki prvak koji četiri kola do kraja ima velikih osam bodova prednosti.

Juve je svladao Bolognu s 1:0 i mogao bi postati prva momčad u talijanskom prvenstvu koja je probila magičnu granicu od 100 bodova. Dolazak Carlosa Teveza i Fernanda Lloreneta pojačao je ionako jaku Staru damu, dvojac je zajedno postigao 32 gola i dodao je veću izravnost u ofenzivni dio igre Torineza.

Kopirati
Drag cursor here to close