Konferencijska liga

Roma i Basel izbjegli play off

U play offu Konferencijske lige su još i Sparta Prag, PSV, Leicester City, Fenerbahçe, Marseille, Midtjylland, Celtic i Rapid Beč, momčad koje smo gledali u Europskoj ligi. Ove momčad imaju status nositelja.
Sport / Nogomet | 10. 12. 2021. u 00:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

LASK, Gent, Roma, AZ, Feyenoord, Copenhagen, Rennes i Basel su klubovi koji su osigurali su direktan plasman u osminu finala Konferencijske lige. Većina ih je to napravila i prije posljednjeg kola, Roma i Basel su to ostvarili tek i finišu.

Bodo/Glimt i Roma su i prije zadnjeg kola osigurali prolaz, a u posljednjih 90 minuta natjecanja po skupinama razriješili su tko će biti pobjednik skupine i tko će direktno u osminu finala.Norvežani si imali bod više i bili su bolji u međusobnom susretu od Rome, no u zadnjem kolu su odigrali 1:1 kod Zorje, dok je Roma slavila u Sofiji.Basel i Karabag su bili sigurni sudionici proljeća u Konferencijskoj ligi i prije zadnjeg kola, na kraju su u međusobnom susretu odlučili tko je prvi, tko će u play off. Basel je pobjedom 3:0 došao na prvo mjesto.

U play offu će se naći Maccabi tel Aviv, Partizan, Bodø/Glimt, Randers, Slavia Prag i PAOK dok ćemo posljednjeg putnika dobiti nakon što bude odigrana utakmica između Tottenhama i Rennesa. U ovoj skupini je Vitesse pobijedio Muru 3:1 i preskočio Tottenham, a hoće li mu to biti dovoljno za prolaz doznati će kada Rennes i Spursi odigraju svoju odgođenu.

Pronalaženje novog datuma za utakmicu bit će problem za UEFA-u s obzirom na to da Tottenham u rasporedu ima šest utakmica na svom terenu do 28. prosinca. Sve utakmice grupne faze europskih natjecanja moraju biti odigrane do kraja 2021. godine. U play offu Konferencijske lige su još i Sparta Prag, PSV, Leicester City, Fenerbahçe, Marseille, Midtjylland, Celtic i Rapid Beč, momčad koje smo gledali u Europskoj ligi. Ove momčad imaju status nositelja, a prve utakmice će igrati 17. veljače, revanši su na rasporedu sedam dana kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close