Mostar

'Rođeni' krenuli s pripremama, tri nova igrača se priključila ekipi

Sport / Nogomet | 27. 06. 2017. u 11:16 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prozivkom koja je bila zakazana u utorak u 8.30 sati i prvim treningom na Stadionu Rođeni krenule su pripreme za novu 2017/18 sezonu.

Stručnom stožeru na čelu s Ibrom Rahimićem odazvali su svi igrači koji su završili prošlu sezonu, osim Uzuna, Cenaja, Volodera, Jakupovića, Mahinića i Demića s kojima se neće nastaviti suradnja. Opravdano odsutni bili su Ćosić i Nukić, koji će se brzo priključiti ekipi, te Količić koji je ozljeđen.

Na treningu su bili prisutni i novi igrači, a radi se o Elmiru Kuduzoviću, Radovanu Vasiću i Minelu Doljančiću.

Elmir Kuduzović rođen je 28.2.1985. godine u Tuzli. Ponikao u Radničkom iz Lukavca, nastupao je još za Željezničar, Slobodu, Čelik, Zvijezdu Gradačac, Čelik iz Nikšića. Prije dolaska u Velež igrao je Bratstvu iz Gračanice. Igra na poziciji lijevog beka, ali u svojoj karijeri igrao je i u sredini obrane, kao i u veznom redu.

Radovan Vasić rođen je 27.7.1993. godine u Zvorniku. Zadnju sezonu igrao je za FK Drina. Po vokaciji, igrač je sredine terena.

Minel Doljančić rođen je 30.6.1996. godine u Tuzli. Zadnju sezonu odigrao je u Zvijezdi iz Gradačca, a igra na poziciji desnog beka, a po potrebi može odigrati i kao zadnji vezni.

Također, u narednim danima će se pružiti prilika i igračima koji su došli na probu, kako bi se pokušali izboriti za svoj status.

Kopirati
Drag cursor here to close