Trener Zenita

Roberto Mancini novi talijanski izbornik?

Talijanska nogometna reprezentacija je bez izbornika od studenog prošle godine kada je smijenjen Gian Piero Ventura nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP u Rusiji.
Sport / Nogomet | 08. 05. 2018. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Roberto Mancini, trener Zenita iz Sankt Peterburga, pristao je voditi talijansku reprezentaciju koja ne sudjeluje na skorom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, piše u utorak Gazzetta dello Sport.

Kako navodi taj list, 53-godišnji Mancini je pristao i potpisat će u nedjelju, kada se igra zadnje kolo ruskog prvenstva, dvogodišnji ugovor s fiksnom godišnjom plaćom od dva milijuna eura.

Kolo prije kraja, Zenit je peti u ruskom prvenstvu s deset bodova zaostatka za Lokomotivom iz Moskve koji je već osigurao naslov.

Mancini, bivši talijanski reprezentativac, došao je u ruski klub prošle godine i potpisao je ugovor na tri godine s godišnjom plaćom od 4,5 milijuna eura. Zenit, piše Gazzetta dello Sport, ne želi odlazak Talijana, a talijanski nogometni savez (FIGC) nema namjeru plaćati odštetu. FIGC je izglasao godišnji proračun od pet milijuna eura za budućeg izbornika i njegov stožer, piše Hina.

Tijekom 17 godina koliko radi kao trener, Mancini je 2012. odveo Manchester City do njegovog prvog naslova engleskog prvaka u 44 godine. Također je tri puta bio prvak Italije s Interom i osvojio je nekoliko talijanskih kupova s Interom, Fiorentinom i Lazijom.

Gazzetta dello Sport dodaje i da Mancini želi u reprezentaciju vratiti Maria Balotellija (Nica), prvi put od SP-a 2014., i želi nagovoriti legendu talijanskog nogometa Gianluigija Buffona da odigra svoju zadnju utakmicu u dresu Azzurra 4. lipnja u Torinu protiv Nizozemske.

Carlo Ancelotti, bivši trener Real Madrida, PSG-a i minhenskog Bayerna, odbio je mjesto izbornika, ali je on preporučio savezu da pozove Mancinija.

Talijanska nogometna reprezentacija je bez izbornika od studenog prošle godine kada je smijenjen Gian Piero Ventura nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP u Rusiji. Privremeno dužnost izbornika obnaša Luigi Di Biagio, trener talijanske mlade reprezentacije.

Kopirati
Drag cursor here to close