Ako ovo nije nepravda...

Robert Lewandowski nije dobio nagradu za najboljeg igrača Bundeslige!?

Prema glasovima navijača Robert Lewandowski nije najbolji igrač Bundeslige za sezonu 2020/21., nego je to priznanje otišlo u ruke Erlinga Haalanda...
Sport / Nogomet | 25. 05. 2021. u 22:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lewandowski je svojim golovima bio najzaslužniji za novu uvjerljivu titulu Bayerna, jer je u prvenstvu zabio 41 pogodak (sedam asistencija) te je usput srušio rekord za koji su mnogi mislili da je nedostižan i koji je trajao 49 godina, jer je u sezoni 1971/72. Gerd Müller 40 puta bio strijelac.

Očekivalo se je da će Poljak dobiti nagradu za najboljeg nogometaša od strane navijača, ali ona je pripala drugom ubojitom golgeteru Erlingu Haalandu koji je Bundesligu okončao s 27 pogodaka (šest asistencija), a njegova Borussia Dortmund tek se u završnici dočepala mjesta koje vodi u Ligu prvaka (treći).

''Čast mi je dobiti nagradu za najboljeg igrača sezone u Bundesligi. Ovo nije samo moje postignuće nego i postignuće cijele Borussijine obitelji. Ovu smo nagradu osvojili zajedno'', napisao je Norvežanin na Twitteru ispred kojeg je po broju pogodaka bio i Andre Silva s 28 (Eintracht Frankfurt).

Nepravda ili ne, neka svatko prosudi sam, ali Poljak je već u karijeri nešto takvo doživio, jer je u 2020. bio najbolji strijelac u Ligi prvaka, Bundesligi i Njemačkom kupu, s Bayernom uzeo sva tri trofeja, ali nije imao priliku dobiti Zlatnu loptu, jer je France Football zbog pandemije, iako su natjecanja završena, otkazao izbor.

Kopirati
Drag cursor here to close