Kek nadmudrio Musu

Rijeka u posljednjih pet minuta preokrenula protiv Širokog

Sport / Nogomet | 06. 02. 2016. u 18:09 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijeka je u generalci pred nastavak prvenstva preokretom u posljednjih pet minuta slavila protiv Širokog Brijega 2:1 u pripremnoj utakmici igranoj na stadionu Rujevica pred oko 2.000 gledatelja. Momčad s Pecare tako je nakon tri pobjede doživjela prvi poraz u zimskom pripremnom ciklusu.

Obje momčadi igrale su s kombiniranim sastavima, a trener ''Plavo-Bijelih'' Slaven Musa priliku je ponovno dao svim igračima osim nedovoljno spremnom Jozi Špikiću te vrataru Antoniju Soldi.

Ovacije navijača s Rujevice dobila su dva bivša igrača Rijeke, a sada Širokog, Davor Landeka i Ivan Krstanović.

Rijeka je u prvom dijelu susreta bila opasniji protivnik, no obrana Širokog odlično se držala te se na odmor otišlo s rezultatom 0:0.

Na samom otvaranju drugog poluvremena, točnije u 48. minuti, Zvonimir Kožulj, na asistenciju Dine Ćorića, dovodi goste u vodstvo nakon lijepe akcije.

U 60. minuti trener Musa je zamijenio osam igrača, a većina njih bila su standardni prvotimci Širokog koji se očito nisu dobro snašli jer je obrana u dvije minute popustila i dopustila Rijeci preokret.

Goodness Ohiremen Ajayi igrao je protiv svog kluba, naime, mladi Nigerijac posuđeni je igrač Rijeke u redovima Širokog Brijega. A u dresu rijeke igrao je i bivši igrač Širokog Mateo Bertoša.

Rijeka je u posljednjih petnaest minuta vršila konstantan pritisak, a iz jedne kontre Ivan Baraban je bio za mrvicu kratak te nije uspio ugurati loptu u mrežu Vargića. Gostima je ubrzo stigla kazna za propušteno.

U 85. minuti lijepim udarcem s vrha šesnaesterca za izjednačenje pogađa Asmir Kajević, a samo dvije minute kasnije za pobjedu u generalci pogađa Roman Bezjak.

Široki Brijeg za nekoliko dana odlazi na završne pripreme u tursku Antalyu gdje ih očekuju tri susreta. 11. veljače će odmjeriti snage sa Shakhterom iz Kazahstana, 14. veljače s danskim Odenseom, a generalka će im biti dvoboj s poljskom Wislom Plock 17. veljače. 

RIJEKA: Vargić, Mitrović, Gavranović, Diyoke, Brezovec, Močinić, Zuta, Samardžić, Bertoša, Roshi, Balaj (još su igrali: Matel, Mejač, Kajević, Bezjak, Bradarić, Bajić, Ristovski).

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Pandža, Ćorić, Pehar, Krstanović, Kožulj, Sesar, Brekalo, Ajayi, Crnov, Marković (još su igrali: Landeka, Baraban, Wagner, Ćorluka, Menalo, Bralić, Buhač, Kožul).

Među navijačima na Rujevici bilo je i dosta simpatizera Širokog Brijega, a i ovoga puta utakmicu nisu propustili niti najvatreniji navijači ''Škripari''.

[KRAJ UTAKMICE] HNK Rijeka - NK iroki Brijeg 2:1Generalka za Rijeku ipak zavrila pobjedom.iroki je drao vodstvo...

Posted by NK Široki Brijeg on 6. veljača 2016
Kopirati
Drag cursor here to close