promjene u hnl

Rijeka srušila Dinamo, Hajduk na vrhu

Sport / Nogomet | 25. 10. 2015. u 16:13 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju 14. kola Prve HNL Rijeka je na stadionu Rujevica pobijedila Dinamo 2:1 ostvarivši prvu domaću pobjedu u prvenstvu protiv 'modrih' od rujna 2012. godine.

Bio je to i prvi poraz Dinama nakon 50 susreta bez poraza, te prvo slavlje Matjaža Keka u dosadašnjih 11 HNL okršaja sa Zoranom Mamićem.

Dinamo je poveo u 6. minuti golom Juniora Fernandesa. Pivarić je odlično ubacio s lijeve strane, a Fernandes sjajno skočio i glavom zabio prvi pogodak na utakmici.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 33. minuti kada su gosti ostali s igračem manje nakon što je isključen Taravel.

Vešović je napravio prekršaj, zbog kojeg je dobio žuti karton, no Taravel ga je udario glavom u glavu zbog čega je isključen.

Domaćin je igrača više iskoristio u 50. minuti kada je Miral Samardžić nakon kornera glavom pospremio loptu u mrežu. Rijeka je do pobjede stigla u sudačkoj nadoknadi, a pogodak odluke zabio je Anas Sharbini.

Velike zasluge za pogodak Rijeke ima i Dinamov vratar Ježina koji je nakon ubačaja s desne strane loše odbio loptu, a Sharbini je natrčao i zabio za 2:1.

Ovim rezultatom najzadovoljniji je Hajduk koji je zadržao prvo mjesto sa 29 bodova. Rijeka je preskočila Dinamo i sada je druga sa 28 bodova, dok je Dinamo pao na treće mjesto sa 27 bodova.

Kopirati
Drag cursor here to close