Europska liga

Rijeci paklena skupina, Dinamo i Crvena zvezda sa šansama za prolazak

Dinamo ide na CSKA Moskvu, Feyenoord i austrijski Wolfsberger, a Riječani su izvukli slavni Napoli, Real Sociedad i AZ. Većina će se složiti kako je Rijeka prošla osjetno lošije od Dinama u ždrijebu skupina Europske lige.
Sport / Nogomet | 02. 10. 2020. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Pixsell / Nogometaši Dinama imaju ispred sebe još jednu europsku jesen i relativno zahvalnu skupinu u Europskoj ligi

Hrvatska ima dva predstavnika u Europskoj ligi, a danas su saznali protivnike u grupnoj fazi.

Dinamo ide na CSKA Moskvu, Feyenoord i austrijski Wolfsberger, a Riječani su izvukli slavni Napoli, Real Sociedad i AZ Alkmaar.

Većina će se složiti kako je Rijeka prošla osjetno lošije od Dinama u ždrijebu skupina Europske lige.

Dinamo će igrati i protiv hrvatskih nogometaša jer u CSKA Moskvi igraju Nikola Vlašić i Kristijan Bistrović, a za austrijski Wolfsberger nastupa Dario Vizinger. 

Dinamo je prije ždrijeba postavljen u drugu jakosnu skupinu, a Rijeka u četvrtu. Kao i kod Lige prvaka, momčad iz iste zemlje ne mogu igrati u istoj skupini.

Europska liga počinje 22. listopada, a finale je 26. svibnja u Gdanjsku.

Prva dva sastava iz svake skupine izborit će nastup u 16-ini finala koja bi se trebala igrati u veljači sljedeće godine.

Inače, Modri su u posljednjem kolu kvalifikacija na stadionu Maksimir pobijedili estonsku Floru sa 3:1, dok je Rijeka u Danskoj slavila protiv Kopenhagena sa 1:0.

Još jedan klub iz regije, beogradska Crvena zvezda, igrat će u skupini s Gentom, Hoffenheimom i češkim Liberecom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close