U velikoj formi

Ribery: Zbog Guardiole sam još bolji igrač

Sport / Nogomet | 13. 11. 2013. u 10:09 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Franck Ribery pozvao je suigrače iz reprezentacije Francuske da u meč baraža za SP s Ukrajinom uđu bez straha. Prvi meč reprezentacija koje su u kvalifikacijskim grupama zauzele druga mjesta bit će odigran u petak i Kijevu.

Nogometaš Bayerna svjestan je pritiska kojem su izloženi igrači, ali želi da Francuzi u utakmicu uđu puni samopouzdanja.

'Ove utakmice su posebne, teške. Moramo odigrati bez pritiska. Ne smijemo se uplašiti', izjavio je Ribery.

Ukrajina nije primila pogodak posljednjih sedam utakmica, a nije poražena od listopada 2012.

'Slijede nam dvije teške utakmice. Ne smijemo se opustiti i misliti da ćemo lako s njima ili sebi reći da smo već u Brazilu. Oni su jaki u odbrani, nisu primili mnogo golova. Dobri su i u kontranapadu. Moramo biti spremni i ostvariti dobar rezultat u gostima. U tom slučaju lakše će nam biti kod kuće', kazao je Ribery.

Francuz, koji je postigao devet golova za Bayern u ovoj sezoni u svim natjecanjima, odao je priznanje klupskom treneru Pepu Guardioli kojeg smatra zaslužnim za svoju trenutnu formu.

'Moje samopouzdanje je poraslo otkako je imenovan Guardiola, to mi je mnogo pomoglo. On je trener koji mi svaki dan govori da više moram šutirati na gol i iskušavati sreću. Kada na treningu pokušavam da uputim pas u blizini gola, on mi govori: 'Trebao si postići pogodak, trebao si šutirati'. To je povjerenje. Otkako je došao u klub, postižem golove i za Bayern i za reprezentaciju. Nadam se da će tako biti i dalje', kazao je francuski reprezentativac.

Kopirati
Drag cursor here to close