Sjajni Francuz zaključio svoju karijeru

Ribery u suzama: Ja bih još igrao, ali bolovi su jaki...

"Ja bih još igrao, ali je definitivno bolno za mene. Sviđa mi se ideja o trenerskom poslu, ali imam sada i više nego dovoljno vremena da se odlučim" rekao je Ribery.
Sport / Nogomet | 23. 10. 2022. u 01:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tko je mogao znati, pretpostaviti da će se Frank Ribery na kraju oprostiti u dresu Salernitane. Nakon svega što na napravio u karijeri. Ovaj sjajni Francuz koji je gledajući klupsku karijeru najveće uspjehe postigao kao igrač Bayerna iz Münchena za koji je nastupao od 2007. do 2019. godine.

U sezoni 2012/13. je s Bayernom osvojio Ligu prvaka te je bio vrlo blizu osvajanja Zlatne lopte. Usto je s Bayernom igrao još dva finala Lige prvaka (2010, 2012), devet je puta bio prvak Njemačke, a Njemački je kup osvajao šest puta. Za reprezentaciju Francuske je svoj turnir života odigrao 2006. godine, kada je s Tricolorima došao do finala SP-a. Ukupno je za Francusku Ribery upisao 81 nastup uz 16 postignutih pogodaka.

Karijeru je započeo u rodnom Boulogne-sur-Meru, slijedile su epizode u Alesu, Brestu, Metzu i turskom Galatasarayu, da bi afirmaciju stekao tijekom dvije sezone provedene u Marseilleu, od 2005. do 2007. godine nakon kojih je i otišao u Bayern. Bolovi u koljenu su dozvolili da Frank odigra tek dvije utakmice, jednu u prvenstvu, jednu u Kupu.

"Bol u koljenu sve je jača i liječnici su bili jasni: Više nemam izbora nego moram prestati igrati. Stoga sam završio karijeru profesionalnog igrača" pojasnio je Franck koji je prije početka utakmice protiv Spezie odradio počasni krug. Očekivano sa suzama u očima. Možda bi prikladnije bilo da je recimo posljednju utakmicu odigrao u nekom drugom klubu, međutim, Franck se odlučio za Salernitanu. Franck je počeo plakati, pozdravio navijače. Teren napušta ali grad i klub neće. Ostaje kao član stručnog stožera.

"Ostao sam u Salernu jer sam ovdje jako sretan i dobro se slažem sa svima. Bilo je teško kada sam shvatio da ću morati prestati igrati, ali klub mi je odmah dao ovaj prijedlog, tako da mogu ostati blizu terena. Znao sam da će ovo biti poseban dan za mene i bilo je prekrasno moći zahvaliti svima, suigračima, predsjedniku, treneru, navijačima. Nogomet mi je dao sve. Imao sam teško djetinjstvo, odrastao na ulici, ali važno je nikad ne zaboraviti odakle si. Pokušavam reći mladim igračima da imamo veliku sreću što se nogometom bavimo kao profesijom, da je sjajno to što možemo trenirati, igrati utakmice. Ja bih još igrao, ali je definitivno bolno za mene. Sviđa mi se ideja o trenerskom poslu, ali imam sada i više nego dovoljno vremena da se odlučim" rekao je Ribery.

Salernitana je u subotnjem susretu slavila minimalno protiv Spezie 1:0. Pogodak vrijedan tri boda postigao je početkom drugog poluvremena, u 48. minuti, Pasquale Mazzocchi, što je bio njegov drugi ligaški pogodak sezone.

Salernitana je time upisala treću prvenstvenu pobjedu koja ju je podigla na deveto mjesto ljestvice. Spezia je izgubila šesti put ove sezone i ostala je na 15. mjestu. Isto tako, Spezia je nastavila s negativnim nizom, u zadnje četiri ligaške utakmice ostvarila je samo jedan remi uz tri poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close