Sporazumni raskid

Reprezentacija Srbije ostala bez izbornika

Sport / Nogomet | 15. 11. 2014. u 13:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemski stručnjak Dick Advocaat podnio je ostavku na mjesto izbornika Srbije, a njegovi razgovori sa čelnicima FSS su u tijeku, neslužbeno saznaje B92. Raskid suradnje dogovoren je poslije poraza od Danske sa 3:1, poslije kojeg reprezentacija Srbije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj ima samo jedan bod.

Nizozemski stručnjak je najavio da će razmisliti o ostavci poslije tog meča, kao i da će razgovarati sa čelnicima vladajućeg tijela srpskog nogometa prije utakmice sa Grčkom. Srbija u utorak igra prijateljski meč sa Grcima, a naredni meč u kvalifikacijama očekuje ga u ožujku, kada gostuje Portugalu.

Iskusni stručnjak je reprezentaciju Srbije preuzeo u drugoj polovini srpnja i pod njegovim vođstvom 'Orlovi' su zabilježili jednu pobjedu, dva remija i jedan poraz, ali treba napomenuti da je taj jedini trijumf nad Albanijom službenim rezultatom.

Advocaat je na klupi ovog tima debitirao remijem sa Francuskom, a potom je uslijedio remi sa Armenijom, pomenuta utakmica sa Albanijom i na kraju poraz od Danske sa 3:1 na praznom stadionu Partizana.

Proslavljeni srpski nogometaš Dejan Stanković bit će izbornik Srbije, neslužbeno saznaje B92, a reprezentaciju će na meču sa Grčkom voditi Radovan Ćurčić. Čurćić, inače izbornik mlade reprezentacije Srbije, trebalo bi da bude prijelazno rješenje, a Stanković će, ukoliko dođe do dogovora, debitirati na klupi 'Orlova' na meču sa Portugalom u ožujku.

Stanković je prvi pik Fudbalskog saveza Srbije i iako nije još donijeta konačna odluka, iz opravdanih razloga, pošto kasnije tijekom dana igra oprošajni meč u dresu Crvene zvezde, vjeruje se da je to pravo dugoročno rješenje za tim Srbije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close