Prvi u grupi

Reprezentacija BiH u drugoj grupnoj fazi Svjetskog prvenstva beskućnika

Sport / Nogomet | 01. 09. 2017. u 08:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Bosne i Hercegovine osigurala je plasman u drugu grupnu fazu 15. malonogometnog svjetskog prvenstva beskućnika koje se igra u norveškom Oslu od 29. kolovoza do 6. rujna ove godine.

BiH je grupi E jučer svladala Finsku sa 7:1 i Švedsku sa 6:0, a prethodno je savladala Dansku sa 6:4, Austriju s 5:4 i Poljsku s 5:4, te zauzela prvo mjesto u grupi sa 14 bodova.

U drugu grupnu fazu plasirale su se 24 reprezentacije svijeta.

BiH ove godine na Svjetskom prvenstvu predstavljaju Nermin Salkanović, Vjeko Matuh, Mevludin Osmanović, Ademir Bajrić, Almir Zulić, Muhamed Golub, Kenan Žunić, Ado Mustafić, predvođeni selektorom Elmedinom Škrebom, asistentom Vedadom Kovačevićem i volonterom Harisom Okanovićem.

Igrači, zapravo sudionici u projektu, su mladi iz socijalno ranjivih i marginaliziranih grupa našeg društva, među kojima su beskućnici, prognane i raseljene osobe, djeca bez roditeljskog staranja, korisnici smješteni u kolektivnim i izbjegličkim naseljima, kao i pripadnici manjina.

Veći rezultat od natjecateljskog, što je i krajnji cilj projekta, su pozitivna iskustva i doživljaji koji su igračima promijenili živote i učinili da se osjećaju ponosnim kao reprezentativci i ambasadori svoje zemlje.

Reprezentacija beskućnika BiH je sudjelovaal na pet svjetskih prvenstava (Meksiko 2012., Poljska 2013., Čile 2014., Nizozemska 2015. i Škotska 2016.) sa kojih je najveći uspjeh titula viceprvaka svijeta osvojena na prvenstvu u Čileu.

Kopirati
Drag cursor here to close