Manchester United

Renato Sanches prelazi u Manchester United, Valdesu otkaz iz Standard Liegea

Sport / Nogomet | 30. 04. 2016. u 10:00 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portugalski fudbalski reprezentativac i vezni igrač Benfice Renato Sanches uskoro bi trebao preći u redove engleskog Manchester Uniteda, a njegov transfer će koštati 46 milijuna funti (60 milijuna eura).

Naime, Manchester United je od početka siječnja u dubokim pregovorima oko prelaska Sanchesa na Old Trafford, a posjeta predsjednika Benficae Luisa Filipea Vieire Londonu u četvrtak, imala je cilj kompletiranje pregovora, piše DailyMail. 

S obzirom da Renato Sanches ima ugovor s Benficom do 2021. godine, procijenjen je na 76 milijuna eura, no Benfica je spremna prodati ga za 60 milijuna. 

S druge strane, iz Standard Liegea rekli su kako prekidaju pozajmicu golmana Victora Valdesa, koji je u ovaj klub došao u siječnju iz Manchester Uniteda. Od tada je upisao osam nastupa za Standard Liege, pomogao im je da osvoje Kup Belgije pobjedom u finalu nad Club Bruggeom rezultatom 2:1, ali je trenutno ozlijeđen.

Standard je svoju odluku o prekidu posudbe obrazložio činjenicom da do kraja sezone u belgijskom prvenstvu želi pružiti šansu svojim mladim igračima.

Valdesu ugovor sa Manchester Unitedom ističe na ljeto ove godine. Redove "crvenih đavola" napustio je nakon što se sukobio s menadžerom Louisom van Gaalom u srpnju prošle godine pred ponudu za prelazak u redove turskom Bešiktaša.

Valdes je veći dio svoje karijere proveo u Barceloni za koju je branio od 2002. do 2014. godine. U tom periodu na golu "Barce" stajao je u čak 535 utakmica u svim natjecanjima.

Osvojio je šest naslova prvaka Španjolske, dva Kupa kralja, šest Superkupova, tri Lige šampiona, dva Superkupa Europe i dva FIFA Svjetska klupska prvenstva.

U Manchester United je stigao 2015. godine i upisao svega dva nastupa. Za reprezentaciju Španjolske s kojom je bio svjetski i europski prvak branio je 20 puta.

Kopirati
Drag cursor here to close