Odlasci - Dolasci

Remont momčadi Širokog Brijega: Tko će sve napustiti Pecaru?

Sport / Nogomet | 30. 05. 2017. u 07:54 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Širokom Brijegu se sprema velika čistka svlačionice i remont momčadi, tako da će Pecaru, što svojevoljno, što na zahtjev stručnog stožera, napustiti veći broj igrača za razliku od proteklih sezona.

Osvajanje Kupa BiH spasilo je nikad lošiju sezonu ''Plavo-bijelih'' koji su završili s minusom kada je u pitanju gol razlika (-1), a također su upisali pet uzastopnih poraza u Ligi za ostanak. Crni niz od sedam utakmica bez postignutog pogotka (ne računajući autogol Čelikovog igrača) u prvenstvu i dalje nije prekinut, a u gostima su u ovoj sezoni osvojili samo devet bodova. Tek su u pretposljednjem kolu matematički osigurali ostanak. 

Klub je u ponedjeljak priopćio da je produžio ugovor treneru Goranu Sabliću kojeg očekuje težak posao sastavljanja momčadi za sljedeću sezonu, ali i za prvo pretkolo kvalifikacija Europske lige koje je na rasporedu 29. lipnja.

Pecaru će vjerojatno napustiti vratar Antonio Soldo i stoper Slavko Brekalo koji su nezadovoljni minutažom, a još u ponedjeljak iz Širokog Brijega je otišao Brazilac Lopez koji nije niti zaigrao u ''Plavo-bijelom'' dresu.

''Sigurno je da ću dobro razmisliti što ću dalje. Ne krijem da nisam zadovoljan minutažom. Postoje i klubovi koji su pokazali interes za mene, pa ćemo vidjeti kako dalje. Želim dobro odmoriti i spreman dočekati sljedeću sezonu'', izjavio je Slavko Brekalo.

Najvjerojatnije će Široki Brijeg napustiti i Dejan Čabraja, a NK Široki Brijeg bi do kraja ovog tjedna trebao službeno objaviti kome je ugovor produžen, a tko je dobio ''odriješene ruke''.

Kako neslužbeno doznaje Bljesak.info, NK Široki Brijeg vodi pregovore s nekoliko igrača, a imena koja se najčešće spominju su Josip Kvesić, bek Hajduka i bivši junior Širokog Brijega, te napadač Lokomotive Filip Mihaljević koji je prije nekoliko sezona igrao na Pecari kao posuđeni igrač zagrebačkog Dinama.

Problem Širokom Brijegu svakako će biti smanjenje broja stranaca od iduće sezone te će umjesto šest sada moći u zapisniku imati četiri.

 

Kopirati
Drag cursor here to close