Derbi

Remi u velikom engleskom derbiju, De Bruyne promašio penal

Dugoočekivani sraz dviju momčadi koji je zadnjih sezona izravno odlučivao o prvaku, ipak nije ponudio spektakularni nogomet. Manchester City i Liverpool odigrali su neriješeno 1:1.
Sport / Nogomet | 08. 11. 2020. u 22:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U velikom derbiju 8. kola Engleske lige Manchester City i Liverpool su na kišnom Etihadu odigrali 1:1.

Dugoočekivani sraz dviju momčadi koji je zadnjih sezona izravno odlučivao o prvaku, ipak nije ponudio spektakularni nogomet. Više nakon utakmice može žaliti City koji je promašio kazneni udarac u završnici prvog dijela.

Prvak je poveo iz kaznenog udaraca u 12. minuti kada je Walker srušio Manea, a Egipćanin Mohamed Salah rutinski realizirao penal. U prvih pola sata dvoboja Liverpoool je bio puno bolja momčad, promašili su još dvije prilike za povećanje vodstva, dok je domaćin bio neuvjerljiv.

U 31. minuti City je ipak izjednačio iz prve prave šanse, a u kaznenom prostoru sjajno se snašao Gabriel Jesus. U 42. minuti branič Liverpoola Gomes, a iz kaznenoga udarca Belgijanac Kevin De Bruyne, posve netipično za njega, promašuje vrata.

U drugom dijelu igrao se puno oprezniji nogomet, gotovo bez prave šanse.

Remi u Manchesteru najviše je odgovarao Leicesteru, koji je ostao vodeći s 18 bodova iz 8 utakmica nakon što je u ranijem nedjeljnom terminu s 1:0 svladao Wolverhampton.

Strijelac za Lisice bio je Vardy iz penala u 15 minuti.

Arsenal je na domaćem terenu teško stradao od Aston Ville. Bilo je 3:0 za klub iz Birminghama, a pogađali su Saka (25, ag) i Watkins (72, 75).   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close