Izbornik Maroka

Regragui: Umorni smo i iscrpljni, ali želimo pobjedu

Marokanski izbornik je naglasio kako unatoč razočaravajućem porazu od Francuske u polufinalu SP-a, ne treba dodatno motivirati svoj sastav.
Sport / Nogomet | 16. 12. 2022. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Želimo pobjedu, igrači razumiju da nije isto biti treći ili četvrti. Želimo završiti SP pobjedom," kazao je marokanski izbornik Walid Regragui na službenoj novinarskoj konferenciji u Dohi.

"Očekuje nas važna utakmica unatoč razočaranju. Nadali smo se finalu. Dat ćemo sve od sebe, umorni smo, iscrpljeni, psihički i fizički smo iscrpljeni. Razmišljam kako sastaviti momčad. Međutim, nastupit ćemo čistog srca i čiste glave. Želimo pobjedu, igrači razumiju da nije isto biti treći ili četvrti. Želimo završiti SP pobjedom," kazao je marokanski izbornik, javlja Hina.

Regragui prepun pohvala za "Vatrene"

"Imam veliko poštovanje za tu zemlju, reprezentaciju. Imaju samo četiri milijuna stanovnika, pogledajte koliko su talentirani, pogledajte njihovo zajedništvo. Imaju odličan klupski nogomet, odličan mentalni sklop. Igraju u najboljim klubovima. Modrić je nevjerojatan, on ima 37 godina, pogledajte kako igra. Modrić je jedan od najboljih igrača na svjetskom prvenstvu i siguran sam da želi u stilu završiti prvenstvo," kazao je dodavši:

"Hrvatska je odlična ekipa, znamo da ima veliku snagu. Bili su favoriti u prvoj utakmici. Vjerujem kako smo zavrijedili poštovanje i sutra će biti posve drugačija utakmica. Naš cilj je pobjeda, bit će to teška utakmica za obje strane."

Marokanski izbornik je naglasio kako unatoč razočaravajućem porazu od Francuske u polufinalu SP-a, ne treba dodatno motivirati svoj sastav.

"Ne moram ih motivirati, svaka utakmica i svaki trenutak je važan. Naš cilj je osvojiti broncu, ići ćemo do kraja svojih snaga. Hrvatska zna da je Maroko vrijedan poštovanja."

Nije želio govoriti o sastavu

"Sve ovisi o ozljedama i posljednjem treningu. Sastavit ću najbolju postavu koju mogu. Izgubili smo kapetana Romaina Saissa koji neće igrati. Imamo još nekoliko ozljeda, iscrpili smo naše igrače, ali svi žele igrati. Neću promijeniti previše igrača, jer nikada nije dobro previše mijenjati sastav," kazao je.

Komentirao je i pitanje ima li smisla igrati utakmice za treće mjesto.

"I Hrvatska i Maroko su razočarni porazom u polufinalu, a onda morate igrati za treće mjesto. Izgubili smo polufinale, teško je. Čak i da pobijedimo, htjeli smo igrati finale, a ne utakmicu za treće mjesto. U mjesec dana smo odigrali šest utakmica, a prije toga šest utakmica u 20 godina. Išli smo do krajnjih granica naših mogućnosti. Bili smo gladni, željeli smo finale. No, sutra je ispred nas još jedna utakmica. Ne znam što će budućnost donijeti, igrat ćemo i na drugim turnirima, ali ovdje još nismo završili posao. Želimo napredovat i razvijati se. Naši igrači su dali sve od sebe i nemamo razloga žaliti. Svaka faza je donijela poteškoće i izazove, sada slijedi novi izazov, borba za treće mjesto," kazao je.

Otkrio je i za koga će navijati u finalu.

"Mislim da će biti ravnopravna utakmica. Obje momčadi žele trofej, borit će se i na nagradu za najboljeg igrača, najboljeg strijelca i izbornika. Očekujem zanimljivu utakmicu. Ja ću navijati za Fracusku, odrastao sam u toj zemlji, ali poštujem i Argentinu. Bit će to krasna utakmica za cijeli svijet," poručio je Regragui.

 

Kopirati
Drag cursor here to close