EURO 2024

Rebrov: Rat u našoj zemlji daje više motivacije igračima

"S obzirom na rat u našoj zemlji, to daje više motivacije našim igračima. Siguran sam da su jako ponosni na nas. Kada ste ovdje da pokažete duh Ukrajine, to je vrlo važno," naglašava Rebrov.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2024. u 09:34 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnji dan nogometnog Europskog prvenstva u Njemačkoj otvorit će susret Ukrajine i Rumunjske. Utakmica je na rasporedu od 15 sati, a iz oba tabora glavni akteri očekuju pozitivan ishod. Izbornik Ukrajine Serhiy Rebrov i branič Ilija Zabarnyi najavili su prvu utakmicu Ukrajine.

Spremni za Rumunje

"Rumunjska ima dobre napadače. Kvalitetna su i uzbudljiva momčad, ali mislim da smo spremni za njih," rekao je Zabarnyi, a također je dodao koliko će mu značiti vidjeti ukrajinske zastave na Allianz Areni, gdje će se i sama utakmica održati.

"Bit će to vrlo emotivan trenutak za nas. Kada vidite ukrajinske zastave na stadionu i shvatite što se događa kod kuće, teško je to opisati riječima. Svaki dan je težak. Bit će emotivan trenutak prije početka utakmice, ali moramo ostati hladne glave i dati sve od sebe."

Rat daje motivaciju igračima

Izbornik Rebrov smatra kako rat koji se vodi na tlu Ukrajine daje dodatnu motivaciju njegov igračima.

"S obzirom na rat u našoj zemlji, to daje više motivacije našim igračima. Siguran sam da su jako ponosni na nas. Kada ste ovdje da pokažete duh Ukrajine, to je vrlo važno. Ovo turnir je zapravo o duhu naše zemlje."

Rumunji optimistični

S druge strane, Rumunji također očekuju veliku podršku na tribinama, a i pozitivan rezultat jer smatraju da se mogu boriti s mladom, ali jako talentiranom reprezentacijom Ukrajine. Izbornik Edward Iordănescu, koji je jučer proslavio 46. rođendan, smatra kako je zajedništvo ono što će odvesti Rumunje do pozitivnog ishoda.

"Kad postoji jedinstvo, duh i naporan rad, sve je moguće. Imamo puno nade za sutra, ali i veliku odgovornost," mišljenja je Iordănescu. Pohvalio je rezultate ukrajinskog izbornika, ali i dodao kako je to sve nevažno kada krene utakmica.

"Poštujemo ih. Njihov trener je postigao nevjerojatne rezultate, ali kada dođe početak utakmice mnoge od ovih stvari više nisu važne. Nervoza koju imamo je sve što dolazi s ovakvim turnirom. Moramo to kanalizirati u pozitivnu energiju i biti inteligentni te sigurni, a onda nema straha," uvjerljivo je zaključio rumunjski izbornik.

Kapetan Stanciu očekuje pozitivan rezultat

Jedan od iskusnijih u ekipi, kapetan Nicolae Stanciu, rekao je kako se ne boje nikoga.

"Momčad je u dobroj formi i svi se veselimo početku utakmice. Ne bojimo se nikoga. Ukrajina ima sjajne igrače, ali mi moramo biti na razini, igrati kao momčad, što je bio slučaj kroz kvalifikacije i sve će biti u redu. Svi smo zdravi, jedva čekamo izaći i, nadamo se, pobijediti za naše navijače. Želimo izborniku Iordănescuu sretan rođendan i puno zdravlja. Nadamo se kako ćemo ovaj turnir odraditi uspješno i da će ostati s nama u godinama koje dolaze," zaključio je kapetan Rumunjske.

Po nekim predviđanjima, upravo će ove dvije selekcije biti u glavnoj konkurenciji za drugo mjesto grupe E. Slovačka se po svim parametrima nameće kao najlošija momčad grupe, dok sjajni Belgijci pod palicom Domenica Tedesca izgledaju nedodirljivo.

Kopirati
Drag cursor here to close