Ovo nije viđeno 44 godine

Evo zašto je utakmica Engleske i Srbije proglašena najlošijom dosad

Englezi su na terenu izgledali kao da se prvi put vide. Nekoliko su dodavanja poslali ravno u ruke skupljača lopti, pogreške su se nizale jedna za drugom.
Sport / Nogomet | 17. 06. 2024. u 09:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema mnogima prvi favorit Eura 2024, reprezentacija Engleske odigrala je jednu od najgorih utakmica u novijoj povijesti velikih nogometnih turnira. Englezi su na kraju svladali Srbiju pogotkom Judea Bellinghama, ali malo tko je bio oduševljen.

Nevjerica zbog određenih statističkih podataka počela je već nakon prvih 45 minuta. Harry Kane uspio je samo dva puta dotaknuti loptu u prvom dijelu utakmice, što je najmanje dodira koje je imao za reprezentaciju, a vjerojatno i u karijeri.

Engleska razočarala

Englezi su na terenu izgledali kao da se prvi put vide. Nekoliko su dodavanja poslali ravno u ruke skupljača lopti, pogreške su se nizale jedna za drugom. Srbija nije bila ništa bolja, ali od nje nitko nije ni očekivao bodove u ovoj utakmici.

Podatak koji je ipak bio najupečatljiviji na kraju susreta bio je onaj o upućenim udarcima na gol. Srbija je imala šest, a Engleska tek pet pokušaja prema golu. Tih ukupno 11 udaraca najmanje je na Eurima od 1980. godine, ali samo zato što od te godine Opta ima statističke podatke, prenosi Gol.hr

Izbacili ih iz ritma

"Srbija je izbacila Englesku iz njihova ritma, a uznemirujuće je bilo vidjeti kako su se igrači Southgatea povukli duboko. Time su pozvali pritisak i Srbija je bila blizu postizanja gola'', napisao je David Hytner u Guardianu.

Srbi su pak imali svoj klasični šou nakon utakmice kada je kapetan Tadić javno prozvao srpskog izbornika Dragana Stojkovića.

Kopirati
Drag cursor here to close