Mykhailo Mudryk

Ukrajinski veznjak uoči Eura: Igrat ću dok se moja obitelj suočava s ruskim projektilima

Mudryk je jedan od 13 ukrajinskih igrača koji su govorili o svojim rodnim gradovima pogođenim ratom u videu koji je producirao nacionalni nogometni savez.
Sport / Nogomet | 14. 06. 2024. u 09:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski veznjak Mykhailo Mudryk kazao je da će igrati na Euru 2024. znajući da se njegova obitelj suočava s ruskim projektilima "dan i noć" u njegovom rodnom gradu Krasnogradu, prenosi BBC.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je potpunu invaziju na Ukrajinu u veljači 2022.

Mudryk je jedan od 13 ukrajinskih igrača koji su govorili o svojim rodnim gradovima pogođenim ratom u videu koji je producirao nacionalni nogometni savez.

Lijevi bek Arsenala Oleksandr Zinchenko i defanzivac Bournemoutha Ilya Zabarnyi također su se pojavili u videu.

Isto tako je učinio i napadač Dinama iz Kijeva Mykola Shaparenko, koji je rekao da je njegovo selo iz djetinjstva Velika Novosilka "potpuno uništila Rusija".

Nogometna reprezentacija Ukrajine u svom uvodnom meču na Europskom prvenstvu u Njemačkoj u ponedjeljak igra protiv Rumunjske.

Veznjak Chelseaja Mudryk rekao je kako je "od početka rata punih razmjera, moj grad bombardiran projektilima danonoćno".

Dodao je da njegovi roditelji ostaju u Krasnogradu i "nastavljaju graditi svoje živote i uvijek će vjerovati u pobjedu Ukrajine".

Grad - takođe rodno mesto golmana Real Madrida Andriya Lunina - nalazi se u oblasti Harkov u istočnoj Ukrajini.

Ukrajinske trupe povratile su dio regije u protuofenzivi 2022.

Kopirati
Drag cursor here to close