#RebicaStrana

Rebić: Kad igram u kontinuitetu, sve sjedne na svoje mjesto

''Napokon dobivam priliku igrati u kontinuitetu, i eto, to koristim na najbolji mogući način. Tri godine sam igrao u kontinuitetu, na žalost, spletom nekih nesretnih okolnosti nisam igrao u prvom dijelu sezone, ali sada je sve sjelo na svoje mjesto''
Sport / Nogomet | 18. 02. 2020. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: 90Min / Ante Rebić (AC Milan)

Hrvatski nogometaš Ante Rebić zabio je novi pogodak u dresu Milana, ovaj put protiv Torina.

Ponovimo, Milan je na svom terenu svladao Torino sa 1-0 (1-0) u posljednjoj utakmici 24. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

Rebić je u 25. minuti uputio precizan prizemni udarac sa 10-ak metara nakon dodavanja Castilleja koji je probio desni bok.

To je peti prvenstveni Rebićev pogodak ove sezone, a sve je postigao u posljednjih mjesec dana.

Rebić je igrao do 88. minute za Milan koji je ovom pobjedom skočio na osmo mjesto ljestvice sa 35 bodova, koliko imaju šesta Verona i sedma Parma, dok je Torino ostao 14. sa 27 bodova.

Na vrhu je Juventus sa 57 bodova, drugi Lazio ima 56, a treći Inter 54.

Dolaskom u Milan prvo je potonuo

Hrvatski reprezentativac Ante Rebić iz Eintrachta je prešao u Milan i u početku se to činilo kao sve osim dobrog poteza. Malo prilike je dobio, minta kao na kapaljku, a samim time je izgledalo kako i njegova igra pada.

Međutim, u zadnje vrijeme trener milanske momčadi Stefano Pioli daje mu sve više prilika, a čini se i da je borbeni nogometaš iz Vinjana procvjetao i dobio inspiraciju igrajući u paru s legendarnim Zlatanom Ibrahimovićem.

Ante ove sezone ima šest postignutih golova u 16 nastupa za Milan u svim natjecanjima a tome je pridodao i jednu asistenciju.

''Najbitnije je da smo mi uzeli nova tri boda, što nam je i bio cilj. Znali smo da će biti teška utakmica, u zadnjih par tjedana igramo u ritmu srijeda-subota, tako da smo i dosta umorni, što se i vidjelo na nama u drugom dijelu", kazao je Rebić nakon utakmice protiv Torina, u kojoj je odigrao još jednu vrhunsku partiju.

Video: AC Milan 1-0 Torino | Rebic

Pružena mu prilika, a njemu se otvorilo

''Napokon dobivam priliku igrati u kontinuitetu, i eto, to koristim na najbolji mogući način. Tri godine sam igrao u kontinuitetu, na žalost, spletom nekih nesretnih okolnosti nisam igrao u prvom dijelu sezone, ali sada je sve sjelo na svoje mjesto''.

I nije u pitanju razlika u nogometu koji se igra u Italiji i Njemačkoj.

''Nikad nije bio razlog što je meni bilo teže igrati u Italiji nego u Njemačkoj, jednostavno nisam dobivao priliku, a kad bi je dobio, u većini slučajeva bi je iskoristio, kao što uostalom i sada radim. Razlike ima, ali nije da mogu reći da je negdje lakše, negdje teže...''

Malo je poznato da je Zlatan Ibrahimović i puno ranije visoko kotirao na popisu Rebićevih najdražih igrača.

''Baš mi je sestra prije nekoliko dana poslala isječak iz novina iz 2012. godine, gdje sam izjavio da je mi on najbolji igrač. Stvarno mi je zadovoljstvo igrati s njim, vidi se njegova kvaliteta i iskustvo, stvarno nam dosta pomaže'', rekao je za 24sata.hr sjajni hrvatski nogometaš.

Milanovi navijači Pioliju: Trebali bi ti oduzeti trenersku diplomu

Milanovi navijači slave novog heroja Antu Rebića. Hrvatski reprezentativac ušao je u 2020. godinu kao iz topa ispaljen, u zadnjih sedam utakmica zabio je šest golova, na zadnje tri uzastopne bio je strijelac, a najvjerniji tifozi Rossonera od svog šefa Stefana Piolija sad traže objašnjenje – zašto nije igrao ranije?

Katalizator uskrsnuća bio je fantastični Zlatan Ibrahimović, smatraju navijači, a činjenica je da je Reba kraj njega drugi čovjek. Kako inače objasniti podatak da u prošloj godini nije zabio ništa za crveno-crne, a u tekućoj, otkad je stasiti Ibrakadabra ponovo u momčadi, zabio je već pet komada u Serie A.

Mnogi navijači već govore kako je on tip igrača koji je dugo nedostajao slavnom milanskom klubu. Drugi pak idu tako daleko da zahtjevaju sankcije za svog trenera jer je toliko dugo šikanirao bivšeg napadača Eintrachta.

„Kakav šarlatan, treba mu zbog toga ukinuti trenersku licenciju,“ pišu bijesni navijači po društvenim mrežama.

Dobro raspoloženje natjeralo ih je čak i da se naklone Zvoni Bobanu i Paolu Maldiniju za odličan posao u ljetnom i zimskom prijelaznom roku. Dvojac Milanovih legendi dugo je bio pod paljbom zbog loših rezultata i loše igre, ali sad su konačno i oni dočekali prve pohvale.

Oni euforičniji navijači već se zaleću izjavama kako je Rebić drugi najvažniji čovjek u Milanovoj momčadi i njegov skok u formi ocijenjuju kao glavni razlog uspona Rossonera na ljestvici Serie A.

Kopirati
Drag cursor here to close