La Liga

Real teško do pobjede protiv Raya, Modrić se razbolio

Real Madrid svladao je Rayo Vallecano sa 2-1 (2-0) i privremeno zasjeo na vrh ljestvice španjolske La Lige, a dvoboj protiv gradskog suparnika propustio je Luka Modrić zbog snažne prehlade, objavio je madridski klub.
Sport / Nogomet | 06. 11. 2021. u 23:20 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Modrić propustio je zbog jače prehlade utakmicu La Lige u kojoj je Real Madrid na domaćem terenu uz dosta muke i sreće svladao Rayo Vallecano sa 2-1 (2-0).

Još nije poznato o kakvoj se vrsti prehlade radi i hoće li kapetan hrvatske reprezentacije biti spreman za posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru, koje su na rasporedu sljedeći tjedan, 11. studenoga na Malti, a 14. studenoga protiv Rusije u Splitu.

I bez Modrića njegovi su suigrači došli do osme prvenstvene pobjede u ovoj sezoni te izbili na vrh ljestvice s 27 bodova, dva više od do danas vodećeg Real Sociedada.

Vodeći pogodak za Real protiv Rayo Vallecana postigao je u 14. minuti Toni Kroos na asistenciju Asensija. U 38. minuti je David Alaba sjajnim dodavanjem poslužio Karima Benzemu koji je povećao prednost "kraljevskog kluba".

Real je na kraju morao strijepiti za pobjedu. Radamel Falcao je u 77. minuti smanjio zaostatak Rayo Vallecana, ali je zbog ozljede morao napustiti igru četiri minute poslije. U 90. minuti je Kroos izbio loptu sa gol-crte i tako spasio Real od slične sudbine kakva je u subotu zadesila Barcelonu.

Naime, Katalonci su ispustili tri pogotka prednosti nakon prvog poluvremena na gostovanju u Vigu, gdje je domaća Celta pogotkom u završnici dvoboja uspjela osvojiti bod, a konačan rezultat je bio 3-3.

Španjolska - 13. kolo:

Espanyol - Granada 2-0 (Pedrosa 30, de Tomas 42)
Celta - Barcelona 3-3 (Aspas 52, 90+6, Nolito 74 / Fati 5, Busquets 18, Depay 34)
Alaves - Levante 2-1 (Joselu 77-11m, 90+1 / de Frutos 13)
Real M. - Rayo V. 2-1 (Kroos 14, Benzema 38 / Falcao 77)
Villarreal - Getafe (ned, 14.00)
Valencia - Atletico M. (ned, 16.15)
Osasuna - Real S. (ned, 18.30)
Mallorca - Elche (ned, 18.30)
Betis - Sevilla (ned, 21.00)

Odigrano u petak:

Athletic - Cadiz 0-1

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 

Velika prehlada

"Modrić neće biti na raspolaganju treneru Ancelottiju za večerašnju utakmicu. Luka je bio među pozvanima, ali otpao je zbog velike prehlade", objavio je Real dva sata prije utakmice.

Nisu to zasigurno dobre vijesti ni za Zlatka Dalića uoči okupljanja hrvatske reprezentacije, koja u studenome prvo igra utakmicu protiv Malte u gostima, a potom na Poljudu posljednji, a vjerojatno i ključni susret kvalifikacija susret protiv Rusije.

Kopirati
Drag cursor here to close