Iako radovi još nisu gotovi

Real se 11. rujna vraća na Bernabeu

Vizija predsjednika Reala Florentina Pereza je da stadion postane idealan za održavanje velikih i važnih događaja.
Sport / Nogomet | 24. 08. 2021. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipa Real Madrida objavila je da se 11. septembra vraća na svoj Santiago Bernabeu stadion i to u susretu protiv Celte Vigo koji će im biti prvi na domaćem terenu u ovoj sezoni.

Poznato je da Real još od početka pandemije, odnosno od početka 2020. godine igra na pomoćnom stadionu Alfredo Di Stefano.

No ubrzo će Kraljevski klub igrati na svom prepoznatljivom stadionu iako radovi još uvijek neće biti u potpunosti završeni.

Španjolski mediji pišu da će kapacitet Santiago Bernabeu stadiona ostati 81.000, ali uz potpuno novi vanjski izgled uz dodatne kao što su shopping-centar, hotel, novi restorani i podzemne garaže na pet katova.

Dodaju i to kako će svi radovi na stadionu biti završeni tek krajem 2022. ili početkom 2023. godine.

Stadion Santiago Bernabeu bi nakon rekonstrukcije trebao dobiti pokretni teren koji će mu omogućiti uklanjanje travnjaka kad se ne igraju nogometne utakmice te prilagođavanje drugim svrhama kao što su košarkaške utakmice Eurolige, održavanje koncerata i slično.

Vizija predsjednika Reala Florentina Pereza je da stadion postane idealan za održavanje velikih i važnih događaja.

Rekonstrukcija stadiona će iznositi 796 milijuna eura, a Kraljevi će prema procjenama generirati prihod od milijardu eura po sezoni između utakmica Real Madrida, koncerta, predstava i drugih aktivnosti koje će se moći obavljati u ovom nevjerojatnom sportskom objektu, prenosi Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close