Veliko finale

Real po 10. put prvak Europe, Atletico nije izdržao do samog kraja

Sport / Nogomet | 24. 05. 2014. u 21:44 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Real Madrida novi su prvaci Europe nakon što su u finalnom dvoboju Lige prvaka u Lisabonu u produžetku pobijedili Atletico Madrid 4:1. nakon prvih 90 minuta bilo je 1:1.

Real je do jubilarnog, desetog naslova stigao u produžetku u koje su se u strijelce upisali Gareth Bale (110), Brazilac Marcelo (117) i Cristiano Ronaldo (120pen), no Kraljevski klub je u Lisabonu zapravo napravio podvig jer su produžetak izborili pogotkom Sergija Ramosa u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Atletico je vodio od 36. minute zgoditkom Diega Godina i tek su ih dvije minute u sudačkoj nadoknadi dijelile od prvoga naslova europskog prvaka.

Diego Simeone je napravio sve da fanatičnom borbenošću i pritiskom pobijedi Real i postane sedma momčad koja je osvojila naslov bez poraza, no presudio je izjednačujući pogodak u trećoj minuti sudačke nadoknade. U produžetku je Atletico psihički i fizički pao te je Real s tri gola osvojio naslov.

Svoj treći trofej u Ligi prvaka osvojio je trener Reala, Talijan Carlo Ancelotti, koji je prethodna dva puta slavio s Milanom 2003. i 2007. godine. Ancelotti je na taj način ponovio uspjeh Josea Mourinha i Juppa Heynckesa, kojima je pošlo za rukom da osvoje naslov prvaka s dva različita kluba.

Dvoboj Real Madrida i Atletico Madrida u Lisabonu bilo je peto finale u povijesti Kupa prvaka i Lige prvaka u kojem su igrali klubovi iz iste zemlje, te prvi put da klubovi dolaze iz istog grada.

Kopirati
Drag cursor here to close