Alaba i milijuni razloga

Real Madrid dovodi Davida Alabu iz Bayerna

Već je neko vrijeme jasno da Austrijanac ne namjerava nastaviti karijeru u Bayernu s kojim nije uspio ispregovarati uvjete za novi ugovor, iako su Bavarci nudili Alabi izvrsnu financijsku injekciju...
Sport / Nogomet | 02. 01. 2021. u 14:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid u zadnje vrijeme ne kupuje zvijezde kao na pokretnoj traci, kako je javnost to od njih navikla, ali možda se u 2021. stvari vrate u normalu.

U zadnjih nekoliko sezona jedino zvučno ime koje je pristupilo Kraljevskom klubu bio je Eden Hazard.

Luka Jović doveden je kao 'projekt desetljeća' (65 milijuna s bonusima), dok je mladi Brazilac Reinier Jesus  (45 milijuna s bonusima) toliko 'oduševio' da su ga poslali na kaljenje u Borussiju Dortmund. Jović je ponešto i odigrao u bijelome dresu, ali kao da i nije.

Utjecajni španjolski mediji pišu kako je Florentino Perez blizu dogovora s braničem europskog prvaka Bayerna, Davidom Alabom.

Već je neko vrijeme jasno da Austrijanac ne namjerava nastaviti karijeru u Bayernu s kojim nije uspio ispregovarati uvjete za novi ugovor. Iako su Bavarci nudili Alabi izvrsnu financijsku injekciju, on je bio nezasitan i tražio 20 milijuna eura.

Ponos Bavarije, međutim, veći je od bilo kojeg pojedinca, tako da su iz uprave aktualnog prvaka Europe odlučili okončati svoje ponude i dati slobodu braniču u odabiru novog kluba.

Alaba početkom 2021. može krenuti u traženje destinacije koja će u svakom smislu zadovoljiti njegove apetite i to je očito pronašao u Madridu, piše Marca. Španjolski list vjeruje da je dogovor jako blizu završetka i da bi Alaba trebao potpisati na četiri godine uz plaću od 10 milijuna eura po sezoni.

Bayern je, unatoč odbacivanju Alabinih zahtjeva, prilično bijesan jer smatra kako ih je Alaba prevario i nadmudrio. Kako je odugovlačio s produženjem ugovora, tako je doveo najbolji njemački klub u situaciju da ga gubi bez odštete.

Inače, Bayern je Alabu doveo iz bečke Austrije 2008. kad je imao samo 16 godina. Od tada je Austrijanac u ponosu Bavarije odigrao 404 utakmice pri čemu je 32 puta tresao protivničke mreže i još 49 puta asistirao za gol.

Kopirati
Drag cursor here to close