Antonio Rüdiger

Real bez odštete doveo braniča Chelseaja

Rüdiger će postati najplaćeniji stoper na svijetu. Trebao bi zarađivati između devet i deset milijuna eura godišnje neto. Osim toga, dobit će i zasad nepoznat bonus za potpis ugovora.
Sport / Nogomet | 02. 06. 2022. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Antonio Rüdiger službeno je postao novi igrač Real Madrida. Njemački stoper stiže besplatno nakon što mu je istekao ugovor s Chelseajem, a s Realom je potpisao ugovor na četiri godine.

Rüdiger će postati najplaćeniji stoper na svijetu. Trebao bi zarađivati između devet i deset milijuna eura godišnje neto. Osim toga, dobit će i zasad nepoznat bonus za potpis ugovora, a otkupna klauzula postavljena je na 400 milijuna eura.

Chelsea ga je prije pet godina doveo iz Rome za 35 milijuna eura i u Londonu je postao jedan od najboljih stopera svijeta. Bio je želja mnogih europskih velikana, prije svih Juventusa, no Realova ponuda pokazala se najboljom. Real je tako bez da je uložio i euro u odštetu snažno zaoštrio konkurenciju u obrambenoj liniji.

"Situacija je takva da on želi napustiti klub. Rekao mi je to u privatnom razgovoru. Klub i ja smo dali sve od sebe da ga zadržimo, ali ne možemo se više boriti zbog svega što se događa", rekao je nedavno Tuchel pa je jasno da ga Real nije morao puno nagovarati da napusti London.

Podsjetimo, Chelsea je donedavno bio blokiran zbog sankcija vlasniku Romanu Abramoviču, jednom od sedmorice ruskih oligarha koje su vlasti Ujedinjenog Kraljevstva stavile pod posebne sankcije nakon ruske invazije na Ukrajinu. "Ne možemo ga zadržati zbog sankcija. Razumijemo i Rüdigera", dodao je Tuchel, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close