Za domovinu

Ratom uništena Sirija na putu prema nogometnom SP u Rusiji

Sport / Nogomet | 02. 09. 2017. u 08:12 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sirijska nogometna reprezentacija definitivno je najugodnije iznenađenje kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Da će izabrana vrsta ratom uništene zemlje kolo prije kraja azijskih kvalifikacija imati realne izglede izboriti plasman na SP, to se nije nadao baš nitko.

Sirijci su skrenuli pozornost na sebe pobjedom u listopadu u gostima kod Kineza kojima nije pomoglo ni više od milijardu stanovnika, kao ni ogromna ulaganja u nogomet.

Pobijedili su i Uzbekistan kod kuće, izbjegli poraz od Južne Koreje, a trijumfom 3:1 ovog četvrtka protiv bogatog Katara skočili su na treće mjesto ljestvice skupine A koje vodi u dodatne kvalifikacije, uz šansu da u zadnjem kolu preskoče Koreju i odu izravno na SP.

Bizarno je da Sirija na domaćem terenu u ovom kvalifikacijskom ciklusu nije niti jednom izgubila, a uopće ne igra kod kuće. Dapače, igra na drugom kraju svijeta, u dalekoj Maleziji, gradu Melaki više od četiri tisuće kilometara udaljenog od ratom napaćene domovine.

Zanimljivo je i da u sirijskoj reprezentaciji nema niti jedne nogometne zvijezde, tek se Ahmad Al Salih može pohvaliti da novac zarađuje u kineskom Henanu, a Omar Kharbin u Al Hilalu iz Saudijske Arabije.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close