Sedmica

Raspucana Hrvatska spremna za Rusiju: Dalić zadovoljan pred spektakl u Splitu

Utakmica s Maltom je 71. po redu za Hrvatsku na gostovanjima u kvalifikacijama za velika natjecanja i nikad dosad vatrena družina nije odradila tako efikasno prvo poluvrijeme na kvalifikacijskim gostovanjima kao u sudaru u Ta'Qaliju.
Sport / Nogomet | 12. 11. 2021. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su se u taboru reprezentacije Hrvatske pribojavali dvoboja na Malti, na kraju je posao bio završen nakon prvog poluvremena, čak bismo napisali, lakše nego u prvoj utakmici.

Nakon što su Rusi sa 6:0 razbili Cipar, Hrvatska je identičnim razlikom, ali drukčijim rezultatom, porazila Maltu u gostima i tako ostala na dva boda minusa u odnosu na Ruse.

Utakmica s Maltom je 71. po redu za Hrvatsku na gostovanjima u kvalifikacijama za velika natjecanja i nikad dosad vatrena družina nije odradila tako efikasno prvo poluvrijeme na kvalifikacijskim gostovanjima kao u sudaru u Ta'Qaliju.

Izbornik Dalić bio je više nego zadovoljan nakon ove igrački i energetski odlične predstave.

"Najvažnija su tri boda koja smo htjeli osvojiti, moram čestitati igračima na angažmanu i pristupu cijelu utakmicu. Dali su maksimum od prve minute i to je rezultiralo rezultatom 7:1. Rekao sam da je sve u njihovim glavama. Bilo je jako dobro, rezultat je takav, kakav je. Tri boda su najbitnija, dobili smo ono što smo priželjkivali, spektakl u Splitu", rekao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

"Kad igraš nogomet, živiš za takve utakmice. Kao što sam rekao u najavi, ono što ćemo doživjeti u nedjelju doživiš jednom ili dva puta u karijeri. Bez obzira na velike klubove, to je tvoja država, ponos, emocija, strast, zastava, domoljublje, to nema cijene. Moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu da ne izgorimo u svemu tome, ali pokazale su i Mađarska i Slovenija da mi igramo još bolje pod takvim pritiskom. Pozivam navijače da podrže hrvatsku reprezentaciju, zahvaljujem isvimaovima koji su došli ovdje na Maltu, to su pravi, istinski navijači Hrvatske", zaključio je izbornik Vatrenih.

Video: Malta vs Hrvatska 1:7 | Golovi sa Utakmice HD | SPORT KLUB

Dražen Ladić nije bio s Vatrenima na Malti

"Dražen Ladić je bio u Rusiji i vraća se sutra. Napravit ćemo analizu i pripremiti se najbolje što možemo. Bit će lijepo što je pun stadion, takvu atmosferu možete samo zamisliti. Bit će to predivno, a mi ćemo dati sve od sebe da osiguramo plasman u Katar. Bit će teško, Rusija je dobila zadnjih pet utakmica, ali igramo pred svojim navijačima i moja je vjera ogromna", kazao je hrvatski izbornik Dalić, da bi za kraj posvetio nekoliko riječi 'novim igračima' i o potencijalnim promjenama za Rusiju.

"Vidjet ćemo što će biti u ova dva dana, ali ovi igrači su budućnost Hrvatske. Nosit će Hrvatsku idućih 7-8 godina. Nama je ipak primaran Katar, a ono što je jako bitno da imamo vjeru, kvalitetu i fenomenalnu atmosferu. To će nam sigurno biti veliki vjetar u leđa", zaključio je Dalić.

Kopirati
Drag cursor here to close