Trojka

Rasprava na Otoku: Odaberite najboljeg

Engleski stručnjaci svrstavaju Guardiolin City uz United i Arsenal iz najboljih dana.
Sport / Nogomet | 14. 05. 2019. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleska nogometna javnost procjenjuje koja je najbolja ekipa u povijesti Premijer lige – je li to Manchester United iz razdoblja 1996-1999. godine, Arsenal iz sezone 2003/2004. ili današnji Manchester City.

United pod vodstvom legendarnog sir Alexa Fergusona, sa Scholesom, Beckhamom, Keaneom, Gigsom i Solskjaerom, bio je nezaustavljiv u engleskoj ligi na prelazu iz 20. u 21. stoljeće.

Čuvena je utakmica s Bayern Munchenom iz 1999. godine kada je, preokretom u posljednjim minutima, United pobijedio i postao prvak Europe.

Dio javnosti smatra da je, ipak, najbolji Arsenal, koji je vodio Arsène Wenger, s Henryjem, Piresom i Bergkampom, a koji je početkom ovog stoljeća godinama harao ligom i osvajao naslove.

Arsenal je u sezoni 2003/2004. osvojio ligu bez poraza, što je do sada jedinstven slučaj.

U posljednje dvije godine titule osvaja Manchester City, koji predvodi Pep Guardiola. City obara rekorde po broju osvojenih bodova.

 


Tijekom posljednja dva prvenstva ovaj tim osvojio je ukupno nevjerojatnih 198 bodova, podsjećaju engleski mediji, prenosi Srna.

Engleski stručnjaci svrstavaju Guardiolin City uz United i Arsenal iz najboljih dana.

Za sada, blagu prednost u procjenama engleskih nogometnih stručnjaka ima Fergusonov United, ali bi ih Guardiolin tim mogao preskočiti već sljedeće godine ako se domogne titule prvaka Europe jer je izostanak tog trofeja najveći argument protiv Cityja.

Kopirati
Drag cursor here to close