A tek je počelo ...

Raspoloženi gosti, umorni ''Europljani''

Gostujućim momčadima je pripalo deset bodova, jedan trener je već bivši.
Sport / Nogomet | 23. 07. 2019. u 17:55 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet golova više (ukupno 15) postignuto je na startu ove nove sezone u Premijer ligi u odnosu na prvo kolo prošle. Gostujućim momčadima je pripalo deset bodova, jedan trener je već bivši. Nastupi na europskoj sceni ostavili su traga, jer od četiri kluba samo je Sarajevo osvojilo tri boda. Zrinjski je imao u derbiju posjed lopte, inicijativu, ali je oslabljeno Sarajevo uspjelo sačuvati taj gol prednosti. Ukupan dojam je da i jedni i drugi mogu puno više.

Umor igrača Radnika iskoristila je renovirana Sloboda. Tuzlaci na papiru imaju vrlo iskusnu momčad, ali je pitanje koliko će moći eventualno držati korak za najboljima. S druge strane, bez obziran na poraz Radnik je sigurno sastav koji bi i ove sezone mogao biti u gornjem dijelu ljestvice.

Široki Brijeg je imao neugodnog rivala u prvom pretkolu Europske lige, u dva susreta je pokušao proći Kairat, nije uspio, pa je nakon dugog putovanja stigao duel protiv Čelika. Zeničani su strpljivo čekali svoju priliku i na kraju su napravili sigurno najveće iznenađenje u ovom kolu. 

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - NK Čelik (Josip Barišić)

Nakon utakmice na presici se nije pojavio pred novinarima Goce Sedloski što i nije bilo iznenađenje, ali je onda vrlo brzo stigla informacija kako je Makedonac odlučio dići sidro. Točnije u svom priopćenju, Sedloski je istakao kako je ostavku skoro podnio nakon utakmice u Kazahstanu. Već uobičajeno do imenovanja novog šefa, momčad će s klupe voditi Denis Ćorić.

Susreti odigrani u subotnjem ranom terminu, bili su krajnje čudni, jer su poraženi Velež i Zvijezde 09 mogli uz malo sreće do bodova, ali su doživjeli uvjerljive domaće poraze. Milenko Bošnjaković koji je prošle sezone odveo Zvijezdu u luku spasa, ove sezone je na kormilu Tuzla Cityja. Nakon utakmice je rekao kako je i Zvijezda mogla isto tako slaviti, što je mnoge iznenadilo s obzirom na krajnjih 1:5, ali kada se pogledaju prilike jednih i drugih, Bošnjaković nije daleko. Utakmicu je obilježio Nermin Crnkić koji je postigao dva gola.

Nešto slično se dogodilo momčadi Veleža koja je u najmanju ruku zaslužila bod, ali kako to obično biva u nogometu, golovi su jedino mjerilo.

Foto: Bljesak.info / Velež - Mladost DK

Navijači Veleža su vrlo brzo shvatili kako je ovo ipak neka druga priča u odnosu na Prvu ligu FBiH. Iako znatno podmlađena, Mladost se predstavila u solidnom svijetlu, predvođena raspoloženim Fanimom, je na kraju uzela sva tri boda.

Željezničar izgleda nešto bolje u odnosu na prošlu sezonu, ali još uvijek to nije to. Borac se na Grbavici postavio da ne izgubi utakmicu, igrači Željezničara nisu pronašli rješenje, posao im je otežao crveni karton Boje.

Rezultati by SofaScore

Kopirati
Drag cursor here to close