Katar 2022

Rasplet europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Večeras kreće rasplet europskih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo. "Stari kontinent" će u Kataru predstavljati 13 reprezentacija, a do sada je podijeljeno 10 viza.
Sport / Nogomet | 24. 03. 2022. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plasman na SP iz Europe osigurali su i Danska, Njemačka, Francuska, Belgija, Španjolska, Srbija, Engleska, Nizozemska i Švicarska kao pobjednici skupina.

Igra se jedna utakmica polufinala pa jedna finala. Domaćini polufinalnih utakmica su bili nositelji dok će se domaćin finala odlučiti ždrijebom. Nositelji su određeni kao šest najboljih drugoplasiranih iz prvog dijela kvalifikacija.

Wales na domaćem terenu igra protiv Austrije, dok će pobjednik tog susreta igrati protiv Škotske ili Ukrajine. Taj je susret odgođen zbog rata u Ukrajini za lipanj 2022.

Poljskoj je dodijeljen izravan plasman u finale dodatnih kvalifikacija, što je posljedica odluke o suspenziji Ruskog nogometnog saveza iz svih natjecanja pod ingerencijom Fife i Uefe.

Poljska će finalnu utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo igrati 29. ožujka protiv pobjednika dvoboja Švedska - Češka.

Dvije velike europske reprezentacije također bi se trebale naći u finalu kvalifikacija, no samo će jedna moći u Katar. Portugal je danas favorit protiv Turske, a Italija protiv Sjeverne Makedonije.

Sve utakmice se igraju od 20.45 sati.

Svjetsko prvenstvo igra se u Kataru od 21. studenog do 18. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close