goran karačić

Raspitivali su se za mene iz Njemačke ili Engleske, ali prvo želim naslov

Sport / Nogomet | 07. 01. 2016. u 12:32 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi Goran Karačić dobio je jesenas iznenada priliku nakon što je, također iznenada, u Iran otišao Ratko Dujković. No, priliku ne samo da je dobro iskoristio, nego je u mnogome nadmašio Dujkovića, najboljeg vratara Premijer lige za prošlu sezonu.

U seniorskom je debiju u prvih osam kola nanizao isto toliko nastupa bez primljenog pogotka, a do kraja jeseni primio je samo šest golova.

– I mene je iznenadio odlazak Ratka Dujkovića i to što sam morao uskočiti u vatru. Jer spremao sam se na početku sezone braniti samo u Kupu. Ali u klubu su vjerovali u mene, a posebno gospodin Danko Šulenta koji me je cijelo vrijeme gurao naprijed. Mislim da sam iskoristio priliku - rekao je 19-godišnji Goran Karačić za Dnevni list.

Ipak, u tri posljednje utakmice nije branio zbog operacije prepona od koje se u međuvremenu oporavio.

- Bila je to rutinska operacija, dr. Brekalo je napravio odličan posao. Rehabilitaciju sam obavio kod brata Igora u Skopju, gdje se o meni svakodnevno brinulo šest-sedam ljudi. Sada sam u potpunosti oporavljen i spreman za pripreme. Vjerujem da će sve biti do mene, do moje glave. Jer gol nisam osjetio neka tri mjeseca, pa je za očekivati da će mi biti teško vratiti formu iz prvog dijela sezone.

Kada se vrati u trenažni proces Karačić će imati konkurenciju, jer je u tri zadnje utakmice branio Filip Lončarić, koji je to napravio dobro.

– Filip Lončarić je klasa od golmana, a prije svega dečko s jakom psihom. Iza njega su tri teške operacije koljena, ali on se svaki put vraćao jači. Na meni je da se nastavim truditi, nadam da ću ostati jedinica, a ne treba zaboraviti ni mog velikog prijatelja Krešimira Bandića koji jesenas nije dobio pravu priliku, kao ni Vladimira Vasilja. Ako odem na ljeto, ne sumnjam da će Zrinjski ostati s kvalitetnim rješenjima na golu.

Za Karačića su se već jesenas raspitivali mnogi klubovi, prije svih njemački.

– Trenutno nemam konkretnu ponudu, ali ranije su se interesirali klubovi iz Bundeslige i Druge njemačke lige, ali i iz engleske Premier lige koja je također opcija. Imam jake ljude koji rade na tomu, a želja mi je otići iz Zrinjskog nakon proslave titule prvaka – zaključio je Karačić za Dnevni list.

Kopirati
Drag cursor here to close