Osječki sud

Raspisana potjernica za Zdravkom Mamićem: BiH mora uhititi Mamića?

Zdravko Mamić, kojeg je osječki sud osudio na šest godina i šest mjeseci zatvora nepravomoćno zbog financijskih malverzacija u Dinamu, sklonio se u Međugorje
Sport / Nogomet | 12. 06. 2018. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osječki sud u utorak je izdao potjernicu za Zdravka Mamića. Nadležnoj PU osječki sud je izdao nalog za raspisivanje domaće i međunarodne potjernice, a poseban nalog izdan je i za Europsku uniju, javlja RTL.

Zdravko Mamić, kojeg je osječki sud osudio na šest godina i šest mjeseci zatvora nepravomoćno zbog financijskih malverzacija u Dinamu, sklonio se u Međugorje, s obzirom na to da ima dvojno državljanstvo.

Nadležnoj PU Osječki sud je izdao Nalog za raspisivanje domaće i međunarodne tjeralice, a poseban nalog izdan je i za Europsku uniju.

RTL navodi kako je od ranije poznato da ''čim u BiH stigne međunarodna tjeralica, oni ga prema propisima moraju uhititi i utvrditi postoje li uvjeti za njegovim izručenjem''.

Problem bi mogao biti stav BiH, jer Mamić ima dvojno državljanstvo, hrvatsko i ono BiH, a BiH je usred procesa jasno poručila da ne izručuje svoje državljane, unatoč ugovoru koji ima s Hrvatskom iz 2014. godine.

Ono što RH eventualno može, jest da zamoli BiH da se izdržavanje kazne održi u BiH, no do pravomoćne presude vjerojatno neće doći brzo. Mamić može biti u BiH godinu i pol dana, može putovati jedino u zemlje s kojima RH nema ugovor o izručenju među kojima Ujedinjeni Arapski Emirati i Saudijska Arabija.

Kopirati
Drag cursor here to close