Neymar ili nightmare...

Raspad sustava: Neymar Jr. između slave i propasti

Nakon finalne utakmice Kupa Francuske Neymar se sukobio s jednim navijačem, a prema snimkama koje su objavljene na društvenim mrežama, on je na putu do mjesta gdje su igrači primali srebrne medalje jednog mladića iz publike udario u glavu
Sport / Nogomet | 30. 04. 2019. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neymar je nakon prelaska u PSG stalno upadao u probleme. Bilo da se radilo o dugotrajnim ozljedama, sukobima sa sucima i navijačima, problemima s poreznim vlastima ili kritikama brazilske javnosti zbog neuspjeha na Mundijalu u Rusiji, ovaj nadareni nogometaš je naprosto stalno u žiži, ali uglavnom uz negativne konotacije.

Problema ima Brazilac i nakon finalne utakmice Kupa Francuske kad se sukobio s jednim navijačem, a prema snimkama koje su objavljene na društvenim mrežama, on je jednog mladića iz publike udario u glavu na putu do mjesta gdje su igrači primali srebrne medalje za sudjelovanje u finalu.

Francuska nogometna komisija pokrenula je istragu, a mogao bi biti kažnjen s osam utakmica neigranja ako se utvrdi da je zaista napravio što mu se stavlja na teret putem medija i društvenih mreža.

Zanimljivo da se to dogodilo samo dan nakon što je Naymar dobio tri utakmice suspenzije u Ligi prvaka zbog teških riječi koje je izgovorio prema Uefi nakon ispadanja PSG-a od Manchester Uniteda.

Trener Tuchel ne može vjerovati što se dogodilo

Trener Thomas Tuchel, i sam pod žestokim kritikama zbog loše sezone, osudio je Neymarovo ponašanje.

„Nisam vidio što se dogodilo, ali svi su mi rekli. Moramo pokazati poštovanje. Nije moguće da se dogodi da netko uđe u okršaj s gledateljem“, rekao je njemački strateg na klupi PSG-a.

"Nije lako ići uz te stepenice nakon poraza u finalnoj utakmici. To je za mene bilo jako teško i vjerujem za cijeli tim, ali to jednostavno morate prihvatiti. Ako izgubite morate pokazati poštovanje. Ne smijete ulaziti u sukob s navijačima, to je van svake pameti", rekao je Tuchel.

Brazilac se izvinjavao nakon utakmice putem Instagrama jer je tvrdio da mu je žao što je to uradio, ali jasno je da ga očekuje kazna zbog sramotnog poteza.

"Je li mi žao? Da, ali i ja sam samo čovjek od krvi i mesa", napisao je Neymar.

Sezona za zaborav

Neymar proživljava najgoru sezonu otkako je stigao u Europu. Napadač Paris Saint-Germaina imao je jednu od najsiromašnijih sezona po pitanju trofeja, golgeterska bilanca mu je na nezavidnoj razini.

Ove je sezone nastupio tek 14 puta (i zabio 13 golova) u francuskom prvenstvu, prvenstveno zbog ozljede metatarzlane kosti zbog koje je izostao 70 dana, točnije 15 utakmica. U međuvremenu je imao problema i s aduktorom, zbog čega je izostao još u 6 navrata, a trener Thomas Tuchel morao ga je i odmarati u određenim trenucima zbog nedovoljne zaliječenosti tih ozljeda.

Na momčadskom planu osvojit će tek Ligue 1. U Ligi prvaka su Parižani šokantno ispali od Manchester Uniteda dok im je Rennes dokrajčio sezonu 'otevši' im naslov u Kupu. Titulu, koju su navijači, uprava i nogometaši praktički već upisali u klupske knjige.

Foto: Marca / Sva lica Neymara Juniora

Spas karijere u Real Madridu?

I dok traju Neymarove nevolje na svim poljima, novinar španjolske televizije El Chiringuito tvrdi da sadašnji napadač PSG-a želi zaigrati za madridski Real.

Prema njegovim riječima, brazilski reprezentativac je svom sunarodnjaku Marcelu rekao da se želi vratiti u Španjolsku te da je njegov izbor klub sa Santiago Bernabeua.

Mediji odavno Neymara povezuju s Realom, međutim, njegov otac nedavno je izjavio kako će nogometaš ostati u Paris Saint Germainu i sljedeće sezone.

Brazilac je 2017. iz Barcelone otišao u klub iz Pariza za rekordnih 222 milijuna eura, ali mnogi smatraju kako se neće još dugo zadržati tamo te da je realan povratak u Španjolsku.

Inače, El Chiringuito TV je prošlog ljeta kao ekskluzivnu vijest prenijela da će Cristiano Ronaldo za 100 milijuna eura prijeći u Juventus.

Gotovo istovremeno, javlja se vijest da je brazilska porezna služba zamrznula dio obiteljske imovine Neymara zbog navodne utaje poreza iz 2013. godine kad je prešao iz Santosa u Barcelonu.

Neymar je dužan platiti 15,7 milijuna eura, a blokirano mu je korištenje zrakoplova Cessna Citation 680 vrijednog 18 milijuna dolara i helikoptera Eurocopter 130 B4 čija je vrijednost oko 2 milijuna dolara.

Čini se kako bi Neymar, ako ovako nastavi, mogao proći još gore od svog slavnog zemljaka Ronaldinha, koji je također olako proćerdao svoj veliki talent za nogomet. I dok je Ronaldinho odigrao nekoliko kapitalnih sezona, osvojivši s Brazilom i naslov svjetskog prvaka, Neymar je sve dosad bio dečko koji obećava.

U Barceloni je uvijek bio u Messijevoj sjenci, a u PSG-u mu se sustav u potpunosti raspao - kako na terenu, tako i izvan njega. Šteta bi bilo ukoliko se konačno ne uozbilji i vrati se nogometu na najvišoj razini. U suprotnom, ostat će samo uzrečica - Bio jednom jedan Neymar, ali nitko se ne sjeća što se s njim na kraju dogodilo...

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close